zaterdag 24 oktober, 2020 18:56
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Cheque voor schoenendoosactie

De Schoenendoosactie, voorheen Actie4Kids, deelt al 25 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood. In 2019 werden ruim 46.000 schoenendozen opgehaald die werden uitgedeeld in landen als: Malawi, Togo, Sierra Leone, Roemenië en Moldavië, en op Lesbos in vluchtelingenkamp MoriaOok dit jaar doet Jouw Marktkraam weer mee.


De actie gaat binnenkort weer van start. Coördinator in Ouddorp, Elly Westhoeve, doet daarbij veelal een beroep op Jouw Marktkraam om mee te helpen om de dozen te vullen. Dit jaar overhandigde commercieel manager Peter Grinwis een cheque van 250 euro voor dit doel. Met dit geld worden vanuit Jouw Marktkraam Ouddorp diverse spullen geleverd voor de schoenendozen en is afkomstig uit de verkoop van spullen die mensen na het huren van een kraam schenken aan het goede doel.

Actie

Natuurlijk kunnen ook scholen, kerken, bedrijven en gezinnen meehelpen om medemensen in nood te helpen. Elly over de actie: ‘Heb je mooie spulletjes die je niet meer gebruikt? Als je ze weggeeft, krijgen ze een tweede leven. Kinderen in het land waar je doos naartoe gaat, kunnen er nog jaren plezier van hebben. Dus stop die knikkers, barbie, raceauto of puzzel in de doos. Maar ook dat toffe T-shirt dat jou niet meer past. Kijk ook eens bij Jouw Marktkraam. Daar kun je lekker duurzaam shoppen voor mooi tweedehands speelgoed en handige spulletjes. Koop altijd dingen die van goede kwaliteit zijn, zodat ze lang meegaan’.

Binnenkort laten we weten, waar je de dozen kan inleveren.

Organisatie

De Schoenendoosactie is een project van GAiN (Globel Aid Network): een organisatie die mensen helpt om zélf te helpen. GAiN heeft een internationaal netwerk en een ruim aanbod aan hulpverleningsprojecten. Talloze kerken, scholen, bedrijven, gezinnen en vrijwilligers in Nederland en België hielpen via GAiN hun medemens in nood, waar ook ter wereld.

Meer berichten