zaterdag 31 oktober, 2020 21:13
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Willeke en haar gezin
Willeke en haar gezin (Foto: Willeke Mierop)

Willeke Mierop zet zich in voor Het Vergeten Kind

Ouddorp - Willeke Mierop (41) uit Ouddorp rent deze maand honderd kilometer of meer in vier dagen voor Stichting Het Vergeten Kind. Een organisatie die strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt. De Ouddorpse moeder van drie kinderen is tien jaar geleden gescheiden. “Dit heeft een enorme impact gehad op mijn oudste twee kinderen uit mijn eerdere huwelijk.”


Mierop is onderneemster en heeft haar eigen sportmassage- en voedingspraktijk. Vorig jaar is ze voor het eerst meegegaan met de Tour d’Extravaganza, de sponsortocht. Samen met haar partner coördineerde ze de hardlopersgroep. Dit jaar doet ze zelf mee. “Eerst zouden we de Tour rondom Stockholm doen. Door de epidemie blijven we in Nederland. We doen nu vier dagen rondom Wageningen.”

Saamhorigheid

“Het is niet voor mijzelf, maar voor alle kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben in Nederland. Ik zag de saamhorigheid vorig jaar en dat maakte iets in mij los. Mijn scheiding heeft een enorme impact gehad voor mijn oudste twee kinderen. De jongste is van mijn huidige partner, maar ook die heeft er last van. Thuis zie ik in het klein hoe belangrijk een stabiele omgeving is. En wat verstoring van die omgeving voor kinderen teweeg kan brengen. Ik maak me er sterk voor om mijn kinderen zo min mogelijk last van de situatie te laten hebben. Al ligt dat soms ook buiten mijn macht.”

Misstanden

Vergeten kinderen hebben vaak een nog moeilijkere thuissituatie. Ouders die door drank- of drugsgebruik het welzijn van hun kinderen niet in het oog hebben, mishandeling, verwaarlozing, uitbuiting van kinderen. "Lastig om je voor te stellen dat in ons land zulke misstanden nog steeds voorkomen. Het gaat mij aan het hart dat kinderen in die situatie moeten leven en vaak geen keuze hebben. Een volgende generatie die met trauma’s en problemen opgroeit.”

Nummers sponsoren

Een steentje bijdragen kunnen mensen door hun naam op de trui van Willeke te laten zetten. “Ze gaan een soort van met me mee. Hoe tof is dat! De nummers 1 tot en met 50 zijn in de aanbieding. Elk nummer is een bedrag, dus kies je nummer 5 dan is dat 5 euro. Kies je nummer 10 is dat 10 euro. Willeke houdt bij welk nummer nog beschikbaar is. Eventueel samen een nummer kopen kan ook. Meer info over Stichting Het Vergeten Kind en de actie van Willeke: https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/willeke-mierop/doneren en https://www.hetvergetenkind.nl/

Tekst: Gerrit van Loon

Meer berichten