zondag 5 juli, 2020 14:31
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Tips voor een groen en duurzaam huishouden

Sinds kort ligt het boekje Schoonmaakgeheimen in de Dille & Kamille winkels. Met deze eigen uitgave, vol 'groene' tips voor een schoon en opgeruimd huis, laat het bedrijf zien dat duurzaam schoonmaken niet duur of ingewikkeld is. Van een slimme vlekkengids en tips voor onderhoud tot eenvoudige 'recepten' om zelf milieuvriendelijke schoonmaakmiddeltjes te maken. Schoonmaakgeheimen geeft antwoord op alle poetsvragen.

Duurzaamheid staat al sinds de oprichting in 1974 hoog in het vaandel van Dille & Kamille. Geen plastic maar natuurlijke materialen, tijdloze spullen voor huis, tuin en keuken, je ziet het terug in de winkels. Daar hoort ook met respect voor het milieu je huis schoonmaken bij. "Steeds meer mensen kiezen voor een bewust en duurzaam leven," licht Algemeen directeur Hans Geels toe. "Met Schoonmaakgeheimen willen we laten zien dat de 'groene' schoonmaak helemaal niet ingewikkeld is en zelfs leuk kan zijn."

Duurzaamheid begint in het keukenkastje

Geen massa plastic flessen met agressieve middeltjes, maar een paar goedwerkende reinigers op natuurlijke basis, daarmee doe je jezelf en je huis, maar ook het milieu en je portemonnee een plezier. Dille & Kamille wijst met Schoonmaakgeheimen de weg. Welke basics mogen niet ontbreken en waar gebruik je ze voor? Hoe maak je zelf milieuvriendelijke allesreiniger of luchtverfrisser? Waarmee onderhoud ik mijn mooie houten snijplank?

Opgeruimd huis en hoofd

In een schoon, opgeruimd huis is het fijn thuiskomen en ontspannen. Schoonmaakgeheimen geeft tips om je huis, van zolder tot keuken, aan te pakken en vooral ook bij te houden. Een handig hulpmiddeltje is de 'Afstreepkalender': welke dingen moet je elke dag schoonmaken, en wat doe je eens per week of maand? Met Schoonmaakgeheimen heb je een praktisch naslagwerk: naast de schoonmaak komen ook recycling, onderhoudstips en een uitgebreide vlekkengids aan bod. Het is voor €14,95 te koop.

Meer berichten