maandag 13 juli, 2020 07:00
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Leroy Beesemer

Historyland weer geopend voor een historisch dagje uit

Hellevoetsluis – Er zijn geen evenementen deze zomer, maar er zijn genoeg leuke ideeën voor een dagje uit. En dat hoeft niet altijd ver weg. Denk bijvoorbeeld aan Historyland in Hellevoetsluis. Sinds begin juni hebben ook zij de deuren weer geopend voor het publiek. 

Je kunt er met een gerust hart een dagje naar toe, want ook hier zijn een aantal aanpassingen gemaakt om aan de RIVM richtlijnen te voldoen. Zo wordt onder andere het aantal bezoekers binnen in het museum gereguleerd en moet je vooraf online een ticket kopen. 

Museum binnen

In het park is een binnengedeelte waar je oog in oog staat met een levensgrote wolharige mammoetfamilie, een angstaanjagende sabeltandtijger, een grottenbeer of een wolharige neushoorn. Je vindt er ook een uitgebreide collectie fossielen uit diverse tijdperken en een samengesteld mammoetskelet dat is opgebouwd uit de botten van 184 mammoeten. Verder zie je er hoe de eerste moderne mensen jagerverzamelaars woonden, leefden en jaagden. Er wordt goed opgelet dat er een maximaal aantal mensen tegelijk binnen is.  

Nieuwe attracties

Het buitenpark van Historyland is met 9 hectare grond sowieso groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden. In de tijd dat het park gesloten was is er flink verbouwd en geïnvesteerd in nieuwe attracties. Zo is er een hele nieuwe waterspeelplaats aangelegd en hebben de pratende dino’s hun vaste plek gekregen in het dinopark. Bij de ingang word je zelfs verwelkomd door een indrukwekkende dino die op betaling van een muntje een ei legt, dat je mee mag nemen. 

Eyecatchers

Ook de reuzenluiaard, die gekscherend Sid genoemd wordt uit de Ice Age films, pronkt nu met ‘een habitat’. Een waar kunstwerk van kunstenaar Jaap Roos. ‘De beleving is compleet’, aldus manager Lisa Verhagen. Historyland bestaat precies 4 jaar en heeft in de jaren enorm veel bezienswaardigheden toegevoegd. ‘Niet alleen de indrukwekkende collectie in ons museum is uitgebreid, ook buiten hebben we een aantal prachtige eyecatchers’. Zo zijn de avontuurlijke golfbaan en het goudzoekersdorp waar je zelf op zoek kunt naar goud volgens Verhagen favoriet bij de bezoekers.

Blij met heropening

Historyland is enorm blij dat ze weer open zijn: ‘Veiligheid staat voorop en met ons protocol hebben we er alle vertrouwen in om op een verantwoorde wijze onze deuren weer te kunnen openen. We kunnen niet wachten om de blije gezichten van de kinderen weer te zien,’ laat Verhagen weten. 

Kijk snel op www.historyland.nl om je bezoek te plannen!  

Meer berichten