maandag 1 juni, 2020 11:25
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

vier workouts die je gewoon vanuit huis kan doen

Foto:

Je moet thuiswerken. De sportscholen zijn dicht, dus veel motivatie om in beweging te komen ga je niet krijgen. Dit moet je niet toelaten want veel sporten is belangrijk voor je lichaam om fit te blijven. Voorkom dat je lichaam minder fit wordt door deze vier workouts te proberen vanuit huis.

 1. Pushups
  Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar wel een ijzersterke oefening waarvoor je helemaal niet naar de sportschool hoeft om te doen. Je kan goed je triceps en borst trainen doormiddel van pushups. Je hebt een aantal versies van de pushup om andere delen van je spier te pakken. Probeer eens close grip voor de binnenkant van je borst en wide grip voor de buitenkant.


 1. Lunges
  Als je benen wil trainen zijn lunges een goede oefening. Hier train je bovenbenen mee. Doe ze in de gang of gewoon stilstaand. Gebruik gewichten bij deze oefening om druk op je beenspieren uit te oefenen. Squats zijn ook een goede oefening hiervoor. Je hebt hier geen gewichten voor nodig, maar je moet dit wel wat vaker herhalen om je spier ultiem te trainen. Als je geen gewichten hiervoor hebt, wees niet bang om hierin te investeren, want je moet waarschijnlijk nog wel even thuis werken.


 1. Ga hardlopen
  Als je geen lopende band in huis hebt kan je ook cardio trainen, door buiten te gaan joggen. Dit is ook goed voor je, want het is belangrijk om frisse lucht te krijgen. Ga niet joggen op plekken waar veel mensen samenkomen, want dat raadt het RIVM af.


 1. Planken
  Voor buikspieren heb je helemaal geen gewichten nodig. Met planken kun je jouw buikspieren en core sterker maken. Dat is belangrijk want een sterke core gaat jouw helpen om in de sportschool betere balans te krijgen. Ga twee minuten planken om je buikspieren te trainen, neem 30 seconden rust en herhaal dit twee keer. Als je in quarantaine een sixpack wil krijgen dan kan je dit best twee keer per
 2. week doen.

Het is belangrijk om fit te blijven. Het leven is op dit moment niet zoals je gewend bent. Maar onthoud dat het goedkomt en blijf natuurlijk in beweging.

Meer berichten