maandag 1 juni, 2020 10:28
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay (Foto: )

Tips voor thuisblijvers - Doe tips!

Kinderen thuis nu de scholen dicht zijn? Redacteur Gerrit van Loon geeft je drie tips om ze bezig te houden naast hun thuisschoolwerk.

Leg een parcours aan in huis, garage of tuin
Op school hebben kinderen gymles. Ouders hebben geen gymzaal aan huis. Maar kunnen toch door de garage leeg te maken of in de tuin ruimte te maken kinderen laten bewegen. Voor een parcours afzetten zijn voorwerpen als bloempotten, dikke boeken (een encyclopedie bijvoorbeeld) en flessen limonade handig. Zet zo ver als het kan een start en finishlijn neer. Of laat de kinderen bij het lopen of rennen halverwege draaien. Start en finish zijn dan hetzelfde. Op je mobiele telefoon zit een stopwatch. Noteer tijden en spoor kids aan om de tijd te verbeteren. Overdrijf niet. Op ongelukken zitten we niet te wachten.

Woorden leren met folders
Gooit u de folders die je binnenkrijgt direct in de oud-papierbak? Niet doen. Geef je jongere kinderen (tussen groep 2 en 4) een folder en laat ze producten met een beginletter zoeken. Deze omcirkelen of aankruisen. Er zitten 26 letters in het alfabet, dus varieer een paar keer met de beginletter. Kies niet al te moeilijke letters. Na drie rondes cirkelen en aankruisen kunnen de kids in een schriftje de hele productnamen naschrijven. Stel een beloning in het vooruitzicht. Bij goed werken mogen ze één product binnenkort, als dat mogelijk is, aanschaffen bij de lokale middenstand.

Versier een cake met glitters en bedankje
Decoreer met de kids een basiscake (die kant en klaar gekocht kan worden). Om te decoreren heb je marsepein of fondant nodig. Marsepein is makkelijker. Blanke marsepein kun je kleuren met eetbare kleurstof te koop in setjes met 6 tot 8 kleuren. Eerst even met (deeg)roller platwalsen. Met een onscherp mesje modelleren. Wees creatief! Maak letters en boodschappen voor papa of mama die thuiskomen van het werken. Of voor opa en oma. Of de oudere buren. Of iemand die in de zorg werkt. Of voor het buurmeisje en buurjongen die in de plaatselijke supermarkt werken. Zet ondertussen een muziekje op. Zing mee. En geniet van elke dag.

Meer berichten