maandag 1 juni, 2020 11:39
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: pixabay

Tips voor thuisblijvers - Leestips

Een goed boek lezen de komende weken? Redacteur Anneke Flikweert geeft je drie tips.

Lampje - Annet Schaap
Dit is een betoverend en ontroerend (voor)leesboek voor oud en jong. De dochter van de vuurtorenwachter steekt elke dag het vuur aan, omdat haar vader daar niet meer toe in staat is. Op een avond strandt, door haar schuld, een schip op de kust- Lampje had het vuur niet aan kunnen steken, omdat de lucifers op zijn. Voor straf moet ze dan naar een akelig huis, waar naar verluidt een monster woont. Lampje is onder andere te leen in de bibliotheek, als e-book én te koop in de boekhandel. Een boek om in je hart te sluiten.

Lichter dan ik - Dido Michielsen 
Het is een van de snelst verkopende boeken in de boekhandels in de buurt. We gaan naar het Java van 1850, waarin Isah, gebaseerd op de Indische betovergrootmoeder van Didi Michielsen, opgroeit. Isah is eigenzinnig en breekt met de traditionele standenmaatschappij. Voor haar kinderen, die gemengd bloed hebben en daardoor meer status hebben dan Isah zelf, moet ze alles opgeven. Een aangrijpende historische roman, over de Nederlandse overheersing en de gevolgen daarvan, gezien door de ogen van een Javaanse. ‘Lichter dan ik’ is ook te leen als e-book bij de bibliotheek.  

Zon, deel 6 - Lucinda Riley
Dit deel van de zevendelige serie De Zeven Zussen, verscheen op 18 februari. Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun rijke adoptievader, Pa Salt, aanwijzingen over hun afkomst. Ze gaan ook op zoek naar hun verdwenen, zevende zus. De Zeven Zussen serie is meeslepend, door een perfecte combinatie van geschiedenis, mysterie, liefde, vriendschap en familie. Al lezend leer je de verschillende zussen goed kennen. De boeken zijn spannend, omdat je te weten wilt komen wat er met de vader is gebeurd, maar je steekt er ook wat van op over verschillende landen en hun geschiedenis.

Meer berichten