zondag 5 april, 2020 06:24
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Het uitzicht vanuit de pizzeria
Het uitzicht vanuit de pizzeria (Foto: Le Pinocchio)

Pizzeria is helemaal klaar met Parel van de Delta

Middelharnis - Van de luxueuze appartementen en penthouses, de Parel van de Delta, die verrijzen aan de haven van Middelharnis, is de glans inmiddels wel af. Pizzeria Le Pinocchio ondervindt al jaren overlast van de nieuwbouw en twijfelt aan haar voortbestaan. Eigenaren Mahmoud en Eline uiten in een openbare ingezonden brief hun ongenoegen.

Wie op Facebook de pizzeria volgt, ziet regelmatig en al jarenlang de foto’s van zwaar bouwverkeer pal voor het restaurant voorbijkomen. Foto’s van het verdwenen uitzicht. De gevaarlijke situaties in de straat. Dat alles om 17 riante appartementen en 3 penthouses te creëren. Het restaurant wil ook na twintig jaar nog pizza's maken op het zelfde plekje. Ondanks de enorm geleden schade. “Het zou zo jammer zijn als er een einde komt aan Pinocchio”, schrijven de eigenaren aan het zakelijke gedeelte van Igo, de nieuwswebsite van Goeree-Overflakkee.

De maat is vol
"We hebben er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch iets op papier gezet. Voor ons is de maat echt vol. Niet alleen wij zijn hier verdrietig van, ook onze buren en achterburen ondervinden last en hebben onbegrip”, laten Mahmoud en Eline weten. Hun pand naast de karakteristieke Wilhelminabrug was een prachtig plekje. Uitzicht op de haven en voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Tot in 2017 begonnen werd met de bouw. Geen parkeerplaatsen. Slechte toegankelijkheid. Gevaar voor gasten en personeel tijdens de bouwwerkzaamheden.

Overlast
"Het was blijkbaar normaal dat onze gasten en wijzelf ons een weg moesten banen door glibberige modder. Soms door enkelhoog water. Onze gasten gleden uit, kregen moddervoeten en moesten daarmee naar binnen. Maar ook weer naar huis: beschamend! De overlast is gigantisch geweest. Nog zijn we niet bijgekomen of klaar met deze vervelende zaak. Het uitzicht vanuit de pizzeria is zeer triest.”

De pizzeria vecht voor het voortbestaan. “We hebben nog zoveel tevreden klanten waarvoor we dit doen. Helaas weten onze gasten ook niet waar ze moeten parkeren. Een aantal vroeg zich al af of het geen tijd werd voor een andere locatie. Dat raakt ons,” aldus de eigenaren. Ze willen nog niet naar een andere locatie. De gemeente en aannemer konden niet snel reageren.

Tekst: Gerrit van Loon

Meer berichten