maandag 30 maart, 2020 15:57
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Floris van Bergen

"Deeltijdattitude van vrouwen is medeoorzaak van inkomenskloof"

HELVOIRT – "De deeltijdattitude van vrouwen moet overboord", stelt Merel Kooning (40), serie-ondernemer en auteur van het non-fictiedebuut 'Mama rijdt een Bentley'. De inkomenskloof bedroeg afgelopen jaar in Nederland tussen vrouwen en mannen 19 procent. "Onacceptabel", vindt Kooning. "Vrouwen willen wel hetzelfde verdienen als hun mannelijke collega's, maar niet de acties eraan verbinden die ervoor nodig zijn, zoals voltijd willen werken. En zo blijft de inkomenskloof nog steeds in stand."

De inkomenskloof bedroeg afgelopen jaar in Nederland tussen vrouwen en mannen 19 procent. Kooning stelt: "Grotendeels heeft dit te maken met de keuze om deeltijd te willen werken." Maar liefst 73,8 procent van de vrouwen versus 23 procent van de mannen heeft in 2019 een parttimebaan. De auteur en toponderneemster vervolgt: "Om hetzelfde inkomen binnen te harken als de man, zullen vrouwen hun deeltijdattitude dus moeten laten varen, of liever nog: overboord moeten gooien. Daarnaast moet hun 'mindset' veranderen. In deeltijd kun je niet een carrière opbouwen of een baan in de top bereiken."

Kooning heeft een diepgewortelde missie: zoveel mogelijk vrouwen inspireren het beste uit zichzelf te halen. "Succes op alle fronten in je leven. En dat betekent: doelbewust aan jezelf werken, je carrière, je relatie, je gezin en je gezondheid." Ze draagt haar boek 'Mama rijdt een Bentley' dan ook op aan 'vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden'. De boeklancering was op donderdagmiddag 23 januari bij Pon in Leusden, Nederlands grootste Bentley-dealer. "En inmiddels staat mijn boek op nummer 1 bij Managementboek.nl."

Over Merel Kooning

Ze is stoer, gedreven en van jongs af aan vastbesloten om carrière te maken. Omdat Kooning 'beter gaatjes kan vullen dan poetsen', verruilt ze als jonge vrouw van zevenentwintig de grote stad om een eigen tandartspraktijk te beginnen in het Brabantse Rosmalen. Met haar voeten in de klei – letterlijk, want ze start in een bouwkeet – zet ze in korte tijd één van de best lopende praktijken op in de regio. Daarnaast is zij eigenaar van Crown & Crew, een nieuw merk in stijlvolle, modieuze werkkleding voor onder meer tandartsen.

Meer informatie:
www.mamarijdteenbentley.nl.
(Foto: MREB / Merel Kooning)
BRON: The Optimist

Meer berichten