woensdag 1 april, 2020 09:01
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Michael Keet lanceert boek 'Moneyfulness'

'Moneyfulness' is de titel van het Engelstalige boek dat de Nederlandse auteur Michael Keet uit Heeze in april in de Verenigde Staten lanceert. Met Moneyfulness laat Keet zien welke stappen je kunt zetten om je houding en gedrag met geld te verbeteren. "Geld wordt vaak gezien als 'de wortel van alle kwaad'. Terwijl een andere geld-mindset veel meer kan opleveren, letterlijk en figuurlijk."

Uit cijfers blijkt dat 72 procent van de Amerikanen geldstress heeft. “In Nederland zal het niet veel anders zijn.” Geld is volgens Keet de grootste stressveroorzaker ter wereld. “Of je nu van geld houdt of het haat, je hebt het altijd nodig. Met mijn boek Moneyfulness wil ik je leren leven met geld, zowel het praktisch rekenen met geld als je mindset en je geldgedrag. Het praktisch rekenen en de mindset horen bij elkaar als lichaam en ziel.”

Verstoorde relatie met geld
Als financieel specialist sprak hij vaak over geld met zakenrelaties. “Het viel me op dat ze vaak een verstoorde relatie met geld hebben.” Daarop schreef hij het boek ‘Moneyfulness’, om lezers handvatten te bieden hoe anders naar geld te kijken en er op een positieve manier mee om te gaan. “Ik heb het ook niet van huis uit meegekregen”, verklapt Keet. “Sterker nog: als tiener werd ik als probleemjongere gezien. Tot ik zelf inzag dat ik verantwoordelijk was voor mijn leven en ik het anders ging aanpakken.”

“Geld is de wortel van alle kwaad”
Deze uitspraak komt wereldwijd, in vrijwel alle talen, voor, ontdekte Keet toen hij zijn boek Moneyfulness schreef. “Uitspraken en negatieve overtuigingen over geld blijven vaak generaties lang in gebruik. En dat is echt zonde én niet nodig.” Zo daagde de auteur een deelneemster aan een van zijn masterclasses uit om te onderzoeken, hoe mensen geld inzetten om de wereld mooier te maken. “Zij was blij dat ze haar persoonlijke belemmerende overtuiging had ontkracht en nu de positieve kant van geld in kon zien.” Hij besluit: “Iedereen kan leren leven mét geld.”

The Optimist
Dit artikel verscheen eerst in The Optimist. The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. In hun tijdschrift en op hun website presenteren ze de ideeën die de weg wijzen naar baanbrekende vernieuwing en de mensen die vooropgaan. Ze presenteren optimisme als een wijze van leven, omdat het uw geluk en uw gezondheid ondersteunt.

Meer berichten