maandag 24 februari, 2020 18:59
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Redacteuren Anneke Flikweert, Sam Fish en Gerrit van Loon
Redacteuren Anneke Flikweert, Sam Fish en Gerrit van Loon

Versterking voor redactie Rondom Vandaag

Sinds kort hebben we het redactie team uitgebreid met een aantal lokale helden. Want wie kan er nu beter verhalen schrijven over uw omgeving dan mensen die daar zelf ook wonen? We zijn heel blij dat zij regelmatig mooie bijdragen voor Rondom Vandaag gaan leveren. Ze stellen zich hierbij even voor. Uiteraard met foto, zodat u er een gezicht bij heeft. Tips voor de redactie? We ontvangen ze graag op redactie@rondomvandaag.nl 

ANNEKE FLIKWEERT
Alles met letters heeft al mijn hele leven mijn belangstelling. Als ik dan vroeger echt 'buiten moest spelen' als mijn ouders ingrepen, dan ging ik toch lekker lezen op de schommel? 

Tot mijn zeventiende groeide ik op in de polder van Nieuwerkerk, op het fruitteeltbedrijf van mijn ouders aan de Sluisweg. Daarna ging ik in Zwolle aan de lerarenopleiding Nederlands en Engels studeren. Vervolgens woonde en werkte ik achttien jaar in Almere, waar ik Nederlands gaf in Almere Haven. In 2005 verhuisde ik naar Brouwershaven. Ik gaf een jaar les in Goes en daarna kwam er een baan als docente Nederlands in Zierikzee. Ik deed ondertussen mijn master Nederlands in Utrecht en ging voor Ons Eiland schrijven en o, wat vond ik schrijven leuk. Toen dat eind 2019 stopte, ontdekte ik dat ik echt niet zonder schrijven kan. Het is zó leuk om met allerlei mensen te praten en hen recht te doen en in het zonnetje te zetten. Ik geef fulltime les aan Pontes Pieter Zeeman, daarnaast schrijf ik en zorg ik voor mijn vier kinderen. Mijn vader in de Cornelia krijgt vaak bezoek van mij en in mijn huis liggen nog steeds stapels boeken en ander leesvoer. 

SAM FISH
Mijn naam is Sam Fish, een nieuwe naam in deze krant. Maar zeker geen nieuwe naam op Goeree-Overflakkee. Ik ben geboren in Dirksland en opgegroeid in Sommelsdijk. Ik woon al mijn hele leven op het eiland en heb dus ook een aardig netwerk opgebouwd. Dat moet ook wel met een eigen nieuwswebsite en als je schrijft voor alle kranten van Goeree-Overflakkee.

Mensen vragen mij wel eens 'Wat schrijf je dan zoal?'. En het antwoord daarop is kort; eigenlijk alles. Maar het mooiste vind ik toch wel de verhalen van de mensen op Goeree-Overflakkee. De jubilea, de 100-plussers. Iemand die iets bereikt heeft of gewoon een goed verhaal heeft om te vertellen. 

De mensen van het eiland maken het hier zo bijzonder. En ik vind het mooi om die verhalen samen met hen te mogen vertellen. Wie weet kom ik wel een keer bij jou langs, beste lezer. Dat zou ik erg leuk vinden. Tot die tijd schrijven we gewoon nog even door en ga ik langs bij andere mensen met sterke verhalen. 

GERRIT VAN LOON
Mijn naam is Gerrit van Loon, geboren op het Zeeuwse eiland Tholen. Daar groeide ik op om vervolgens op mijn 13e jaar naar Ouddorp te verhuizen. Op Goeree-Overflakkee volgde ik het middelbare onderwijs op de Prins Maurits in Middelharnis. Fanatiek voetbalde ik voor WFB en in de zaal destijds. Na de havo ben ik journalistiek op de Hogeschool in Utrecht gaan studeren. Ik vond werk in Rotterdam, dichtbij mijn favoriete voetbalclub Sparta.

In Rotterdam leerde ik mijn Zeeuwse vriendin Wendy kennen en werkte ik als jongerenwerker, bij een tekstbureau en als hoofdredacteur bij een vastgoeduitgeverij. Later als journalist voor o.a. Penthouse Magazine, het AD en De Havenloods. Ondertussen deed ik al veel voor Sparta. Daarover heb ik mede twee boeken uitgegeven. Momenteel ben ik nog hoofdredacteur van supportersblad KasteelNieuws en één van de mannen achter fanwebsite www.itwm.nl

Anderhalf jaar geleden verhuisde ik met gezinnetje naar Schouwen-Duiveland. Op mijn dorp Nieuwerkerk ben ik jeugdtrainer bij voetbalclub S.K.N.W.K. als sportliefhebber schrijf ik voor het magazine SD Sport en de wielerwebsite www.indeleiderstrui.nl Als journalist ben ik veel voor de PZC, De Bevelander (Noord-Beveland) en sinds kort voor RondomVandaag op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee bezig. Mijn interesses zijn breed én diepgaand. Heldere verhalen optekenen van de man en vrouw in de straat. Dat ligt mij wel.

Meer berichten