woensdag 26 februari, 2020 14:29
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Watersnoodmuseum: Bezoek gratis de open dag op 8 februari

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is nog altijd het best bezochte museum van Schouwen-Duiveland. De jaarlijkse open dag trekt dan ook veel bezoekers. Op deze dag, die dit jaar op zaterdag 8 februari is, mag je namelijk gratis het museum bezoeken. Ook worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. 

Ouwerkerk - Medewerkster Liza de Bie heeft samen met haar collega's een uitgebreid programma samengesteld. "We hebben in drie verschillende ruimtes speciale activiteiten voor de open dag. Denk daarbij aan tentoonstellingen, presentaties en workshops. In de eerste ruimte draait het om het thema De Ramp, in de tweede om Water en Klimaat en in de laatste ruimte is het programma voor kinderen. Het Shantykoor Neptunus komt daarnaast optreden. Kortom: er is voor iedereen wat te doen, zowel voor jonge als oudere bezoekers." 

De Ramp
In de Groepsruimte Watersnoodmuseum zijn presentaties over de Watersnoodramp. Dit is immers waar het museum om opgericht is. De dag start om 10.00 uur met de opening van de tentoonstelling 'De herinnering blijft'. Vervolgens zijn er diverse presentaties van onder andere Hans Geldof over zijn werk als forensisch onderzoeker bij de politie (11.00 uur). Jaap Schoof vertelt het verhaal van de eerste Nederlandse helikopter, van andere buitenlandse helikopters en van kinderen die gered zijn (13.15 uur). Ook is Mina Verton aanwezig om te vertellen over haar rampnacht en de tijd erna. Zij was 12 jaar toen de Watersnoodramp plaatsvond (15.15 uur). 

Water en Klimaat
Niet alleen zorgt het museum ervoor dat we de Ramp niet vergeten, het draagt ook bij aan een stuk bewustwording met betrekking tot het klimaat en de verandering ervan. In het Auditorium van het Vijfde Caisson komt het thema Water en Klimaat daarom aan de orde. Eva den Boer komt vertellen over de Dutch Wavemakers en een projectgroep van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee presenteert een video over hun reis naar World Tsunami Awareness Day 2019 in Japan (10.30 en 11.15 uur). Weerman Jos Broeke vertelt over klimaatverandering door de eeuwen heen (12.15 uur) en ook is er aandacht voor studies over de Oosterscheldekering (13.15 uur) en de bouw van de Maeslantkering (14.15 uur). 

Kinderprogramma
Ook of misschien juist voor de kinderen is er veel te zien en te beleven in het Watersnoodmuseum. In de Waterzaal in het Vijfde Caisson zijn er twee momenten om aan te sluiten bij verhalenverteller Jan Heuseveldt (11.00 en 13.45 uur). Ook een leuke manier om het museum te beleven is Een koffer vol verhalen van Johan de Reus. Uit een oude grote koffer kunnen kinderen originele objecten uit de jaren '50 uitkiezen en hierover vertellen. (12.00 en 14.45 uur). Tot slot is er ook de grote water quiz met Arie Bakker om 13.00 en 15.45 uur. Een perfecte manier voor kinderen om hun kennis over water te testen. De winnaar van de quiz krijgt een mooie prijs die wordt uitgereikt door de jeugddirecteur van het Watersnoodmuseum.

Meer weten over de open dag bij het Watersnoodmuseum? 

Kijk op www.watersnoodmuseum.nl 

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
0111 - 644 382
info@watersnoodmuseum.nl
Kijk op www.watersnoodmuseum.nl 

Meer berichten