zaterdag 8 augustus, 2020 04:31
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Cursus omgaan met de digitale overheid

MIDDELHARNIS - op maandag 13 januari van 19.00-21.00 uur start de nieuwe cursus Digisterker. In 4 bijeenkomsten van 2 uur leer je omgaan met de digitale overheid en zelf je overheidszaken te regelen via de computer.

Organisaties zoals de Belastingdienst en de Gemeente willen graag dat burgers steeds meer gaan regelen via internet. Ook wordt vaak naar websites verwezen. Dit is niet altijd eenvoudig.

Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker. In deze cursus leer je om je weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken. Tijdens de cursus wordt onder andere gebruik gemaakt van de website van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zo leer je gaandeweg je weg te vinden en overheidszaken te regelen via de computer.

De cursus wordt begeleid door een docent. De stof wordt uitgelegd en door direct te oefenen leer je er zelf mee te werken. Iedere cursist ontvangt een cursusboek zodat je de stof thuis rustig kunt nakijken. De sfeer in de cursus is ontspannen. In een kleine groep van cursisten bouw je ervaring op en krijg je meer zelfvertrouwen. De cursus Digisterker wordt aangeboden door de bibliotheek in samenwerking met Gemeente Goeree-Overflakkee en Stichting ZIJN. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en begint op maandag 13 januari van 19.00-21.00 uur. Deelname is gratis. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij de balie van de bibliotheek of via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl

DigiTaalhuis

De cursus Digisterker is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende partijen op Goeree-Overflakkee die zich inzetten om laaggeletterdheid onder de inwoners te verlagen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we door cursussen en activiteiten aan te bieden op het gebied van Basisvaardigheden. Lezen, schrijven, rekenen, maar ook digitale vaardigheden. Wil je meer informatie over de activiteiten van het DigiTaalhuis? Kom dan naar de bibliotheek. Iedere dinsdag van 10-12, iedere donderdag van 13-15 en iedere 1e zaterdag van de maand is een medewerker van het DigiTaalhuis aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten l Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd en twitter.com/bibliotheekzhd

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!


 

Meer berichten