zaterdag 8 augustus, 2020 04:49
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Jouwmarktkraamcheque voor Voedselbank

Op donderdag 12 december ontving de penningmeester van de Voedselbank Martin Ista uit handen van supermarktmanager Matthias van Estrik een cheque van Jouw Marktkraam in ontvangst in de Albert Heijn-vestiging van Ouddorp. Het bedrag werd beschikbaar gesteld uit het duurzaamheidsproject 'Brood van Gisteren' van beide winkels.

'Bij Albert Heijn hebben we altijd versgebakken brood, maar er blijft elke dag wel wat over. Brood dat gisteren vers gebakken is, is ook vandaag nog heerlijk. Albert Heijn Ouddorp wil zoveel mogelijk voorkomen dat prima brood onverkocht uit de schappen verdwijnt en introduceerde samen met Jouw Marktkraam Ouddorp: het 'Brood van Gisteren'. Smakelijke producten van de dag ervoor tegen aantrekkelijke prijzen, zegt supermarktmanager Matthias van Estrik.

Peter Grinwis, commercieel manager van Jouw Marktkraam Ouddorp vult aan: 'Brood van gisteren daar is niets mis mee. Eerst gingen niet verkochte producten terug en werd verwerkt o.a. als veevoer. Gevoelsmatig willen we dat laatste zo veel mogelijk voorkomen. We vinden het zonde als brood niet meer gebruikt wordt voor de menselijke consumptie, alleen maar omdat het een dagje ouder is. Thuis heb je brood ook langer dan een paar uur liggen. En dus wordt het verkocht als 'Brood van Gisteren' in de Jouw Marktkraamwinkel in Ouddorp. Goed voor het milieu én voordelig. De opbrengst hiervan gaat naar een voedsel gerelateerd project. Dit keer dus de Voedselbank Goeree-Overflakkee'.

Voedselbank
Overigens sluiten de doelstellingen van de voedselbank naadloos aan bij het Jouw Marktkraam concept. Ook zij zijn voor het terugdringen van de verspilling van voedsel en willen een bijdrage leveren aan het voorkomen van een sociaal isolement van mensen op Goeree-Overflakkee die door omstandigheden onvoldoende voedsel of kleding kunnen kopen. De penningmeester was zichtbaar blij met de ondersteuning. 'Binnenkort staan we weer voor een grote uitgave als onze bus moet worden vervangen. Naast hulp in natura zijn giften daarom van harte welkom om het werk voort te kunnen zetten'.


 


 

Meer berichten