zaterdag 8 augustus, 2020 16:25
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Tweede Kerstdag traditionele Kerstspringconcours voor 41e keer bij Manege Oostmoer

Stad aan 't Haringvliet – Bij Manege Oostmoer zijn ze alweer bezig met de voorbereidingen van het traditionele Kerstspringconcours. De vijfsterren-FNRS-manege wordt al sinds 1978 met grote passie door de families Kieviet gerund. En al is het de 41e keer, het evenement op Tweede Kerstdag gaat hen nog steeds niet vervelen. 

Henk Kieviet jr. vertegenwoordigt de derde generatie van de families Kieviet die de Stadse manege runnen. Hij weet eigenlijk niet beter dan dat Tweede Kerstdag in het teken staat van het Kerstspringconcours. "Ook al hebben we het al heel vaak georganiseerd, wij en de mensen blijven het leuk vinden. Het is vaste prik en het is heel bekend bij de springruiters. Het loopt ieder jaar weer goed. We hebben zo'n 50 deelnemers die twee keer rijden, dus 100 starts over de dag. We beginnen altijd met de pony's die een hoogte van 30 cm springen, tot de paarden die ruim een meter halen." 

Dat ze nooit vrij zijn met Kerst, vinden Henk en de familie niet erg. Ze weten niet beter en zouden niet anders willen. "Kerstavond en Eerste Kerstdag staan in het teken van opbouwen. Met een beetje geluk is er wel tijd om gezellig samen te eten. Maar anders gaan we gewoon door. Tweede Kerstdag is het concours zelf. Daarna ruimen we op en gaan we de volgende dag vrolijk verder."  

Het concours is uniek door de aankleding die helemaal in kerstsfeer is. Daarnaast komt er altijd veel publiek op af. Het is weer eens wat anders dan de woonboulevard. "Iedereen is van harte uitgenodigd om Tweede Kerstdag bij ons te komen vieren", zegt Henk. "Met die prachtige entourage, de geur van dennennaalden, muziek, een hapje en drankje en ondertussen het uitzicht op de deelnemende mensen en dieren, heb je gegarandeerd een mooie middag en avond."

Het Kerstspringconcours wordt gehouden op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december a.s. vanaf 14.00 uur. Springruiters die zich nog willen aanmelden, kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0187-611242 of per e-mail: info@ manegeoostmoer.nl. Voor meer informatie zie manegeoostmoer.nl of op de Facebookpagina.  

Meer berichten