zaterdag 8 augustus, 2020 04:54
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Activiteiten in 2020, waar ga jij heen?

Het nieuwe jaar doet bijna zijn intrede. Reden genoeg om voorruit te kijken naar een jaar vol leuke activiteiten in de buurt. Wil je getuige zijn van het spectaculaire NK MTB Beachracen in Scharendijke? Doe je het liever rustiger aan, dan kan je in februari tijdens het Film Festival Zeeuws-Vlaanderen van de mooiste films. Voor de geschiedenisliefhebber opent 'De Dikke Toren', ook wel bekend als de Sint-Lievensmonstertoren in Zierikzee zijn deuren voor de Nationale Monumentendag in september.

Januari
In januari kun je weer op meerdere plekken in het water springen om het nieuwe jaar goed te beginnen. Deze zogenaamde nieuwjaarsduiken worden overal in Nederland georganiseerd en ook op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland kan er weer in ijskoud water gedoken worden.

Februari
Het strand van Schouwen-Duiveland is op 16 februari het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap Mountainbike Beachrace. Deze 72km lange strandrace zal starten ter hoogte van Beachclub Perry's om 9:30 uur.

Maart
Zondag 29 maart is de 5e editie van City Trail Vlissingen! Afgelopen keer was het evenement volledig uitverkocht, dus zorg dat je de inschrijfdatum in je agenda hebt staan. De inschrijving gaat open op 24 december om 12 uur.

April

De jaarlijkse Winter op Zolder-tentoonstelling van het Stadhuismuseum Zierikzee richt zich deze winter op de monumentale kapconstructie van het gebouw. Neem een kijkje onder de kap van 12 december 2019 t/m 26 april 2020.

Mei
Straatfestival Ovezande en Klomppop gaan samen in een driedaags evenement met de naam Klomppop Festivalweekend. Er ontstaat zo een mooi festivalweekend omdat op de zaterdag Klomppop plaatsvindt met veel ruimte voor pop, rock en hiphop en op zaterdag straattheater 24 t/m 26 mei in Ovezande.

Juni
Op zaterdag 13 juni 2020 wordt er weer een Art Fair in Burgh-Haamstede gehouden. Deze valt gelijktijdig met de start van de alom bekende Kunstschouw manifestatie (zie www.kunstschouw.nl) zodat we er zeker van zijn dat er veel kunstminnend publiek op afkomt.

Juli
Met een groep vrienden nog even naar het Zeeuwse strand. Vooraan staan bij je favoriete artiest. Op de dam liggen met een biertje en lekker eten. Een rondje in het reuzenrad en met een cocktail in de hand kijken naar de zonsondergang. Concert at SEA vindt plaats op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020.

Augustus
15 augustus, het Openramen Opera Gala. Het idee: We starten op Kraanplein – de bewoners aldaar geven hun medewerking om ramen open te stellen. Op een boerenkar komt een vleugel die onder de ramen komen te slaan en het wordt dan een sleep concert via Oude Haven naar de Noorderpoort en sluiten het af op de balustrade aldaar. Op een platbodem wordt een duet ten gehore gebracht.

September
12 september is het open monumentendag voor Sint-Lievensmonstertoren in Zierikzee . De toegang tot de toren is gratis, maar wil je van een prachtig uitzicht genieten over de stad, van de Zeelandbrug of Oosterschelde, dan is de toren te beklimmen voor maar € 4.00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Oktober
Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. 42195 meter klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. Met andere woorden: de moeite meer dan waard.

November
Ook dit jaar zijn er weer een aantal activiteiten te doen in uw buurt die zich hebben verbonden met de Nationale Kunstweek. Ga naar www.kunstweek.nl om op de hoogte te blijven van de activiteiten of meld hier je eigen evenement aan.

December
In December zal er op meerdere plekken in uw buurt stilgestaan worden bij Wereldlichtjesdag. Tijdens deze dag worden gestorven kinderen herdacht. Kijk op wereldlichtjesdag.nl voor een overzicht van de bijeenkomsten.

 

Meer berichten