zondag 20 september, 2020 09:54
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto:

Stuur eens een kaartje: Doe mee aan Project Postmaatje

Post krijgen is leuk, ook al zijn we tegenwoordig allemaal heel digitaal met elkaar bezig. Een papieren kaart of brief in de bus maakt iedereen blij. Project Postmaatje speelt daar op in en richt zich op de kracht van post. In 2014 is het project gestart en er zijn geregeld eenmalige acties, zoals nu de kerstactie 2019.

Eenmalige acties
In eerste instantie waren ouderen de doelgroep, maar nu is het breder. Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, zich soms eenzaam voelt, of gewoon enorm geniet van post kan zich aanmelden als ontvanger. Mensen die graag schrijven worden in contact met de postontvangers. Soms wordt er gekozen voor correspondentie, soms geniet de ontvanger gewoon van het postmoment. In dat laatste geval wordt iemand eenmalig in het zonnetje gezet door een grotere groep schrijvers. Denk hierbij aan een verjaardag, iemand die ziek is of gewoon een steuntje in de rug kan gebruiken.

Correspondentie
Bij een correspondentie ontstaat een verbinding tussen mensen en het draagt bij aan kwaliteit van leven. Iedereen kan zich aanmelden en de match tussen schrijver en de ontvanger wordt tot stand gebracht. Schrijvers wordt gevraagd 4 tot 8 keer per jaar post te verzenden. Vaak wordt er 1 keer per maand post verzonden, maar dat is persoonlijk. Kijk op www.postmaatje.nl om aan te melden.

Meer berichten