vrijdag 18 september, 2020 18:48
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Foto: Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne

Stichting OZO: hulp voor de allerarmsten in Oekraïne

Stichting OZO is een christelijke hulporganisatie, gevestigd in Middelharnis. Het doel is humanitaire hulp verlenen aan allerarmsten in Oekraïne. Deze hulp komt tot stand dankzij de samenwerking met Oekraïense medewerkers. Driemaal per jaar reist een OZO-delegatie naar Oekraïne om de medewerkers te ontmoeten en de humanitaire lijnen uit te zetten. Er wordt gestreefd  naar doelgerichte en uitvoerbare projecten met maximale zorg en minimale kosten.  In het kort enkele voorbeelden.

St. OZO heeft een verzorgingshuis (Rehoboth) gerealiseerd  voor ouderen. Dit is een protestantschristelijke instelling die zorg en onderdak biedt aan ouderen die niet meer in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Om de kosten te dragen en deels te zorgen voor de voedselvoorziening binnen het verzorgingshuis, is er een 'boerderijproject" en een "adoptieproject" opgestart. Van deze opbrengsten wordt ook een plaatselijk gymnasium ondersteund.

Verder worden onder ouderen en arme gezinnen voedselpakketten uitgedeeld.  De producten voor deze pakketten worden in Oekraïne gekocht om de plaatselijke middenstand te ondersteunen. Ook Bijbels en geestelijke lectuur worden aan hen uitgedeeld. St. OZO is ook actief om de regionale brandweerkorpsen op te leiden en te ondersteunen. Door lokale werklieden zijn woningen, scholen en een polikliniek gerenoveerd.

Bezoek www.stichting-ozo.nl voor meer informatie.

Meer berichten