woensdag 5 augustus, 2020 23:42
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Nieuws uit de Bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en te beleven:

Vergelijk het boek met de film!

Donderdagavond 28 november wordt in Het Diekhuus in Middelharnis de film naar het boek "Rafaël" van Christine Otten vertoond: Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 28 november | tijd 20.00-22.00 uur | Toegang € 6,50 / € 5,- voor bibliotheekleden

Geheugenbibliotheek Goeree-Overflakkee

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis, Ouddorp en Oude Tonge over dementie. Niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in de Bibliotheek in Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen. 

Elke maand zet de Bibliotheek een boek van de Geheugenbibliotheek in de spotlight. Deze maand is dat Wat kun je doen aan dementie? De effecten van medicatie, leefstijl ,voeding en geheugentraining van Dr. Jurgen Claasen.

Dementie levert veel vragen op. Niet alleen bij de patiënt, maar ook bij partner en kinderen. Wat kan ik doen om verergering te voorkomen of af te remmen? Is het erfelijk? Helpt het om geheugentraining te volgen? Hebben de kinderen nu meer kans op dementie, en kunnen zij iets doen om de kans op dementie te verkleinen? Dit toegankelijke boek geeft een overzicht van wat er op dit moment bekend is in de wetenschap over behandeling van dementie. Is achteruitgang voorkomen, of kun je achteruitgang afremmen? Het biedt patiënten en hun familie een palet aan opties zodat ze de mogelijkheid hebben om te kiezen wat het beste bij hen past.

Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl

Spreekuur Ketenzorg Dementie – Middelharnis

Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek.

Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 3 december | tijd 14.00-15.00 uur | toegang gratis

Boek & Film in de bibliotheek

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Woensdagavond 4 december wordt de film naar het boek "The Bookshop" van Penelope Fitzgerald vertoond.

Boekinfo: Engeland, jaren zestig. Het geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continu geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje in de hoofdstraat van het dorpje. Florence is haar naam en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen en daar een succes van te maken. Maar waar Florence geen rekening mee heeft gehouden is dat iedereen in het dorp een mening heeft over haar onderneming.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 4 december | tijd 19.30-21.30 uur | toegang € 7,50 / bibliotheekleden € 5,-

Boekentip

Wist u dat de Bibliotheek ook een grote collectie kookboeken heeft? Ideaal als je alvast voor de Kerstdagen inspiratie op wilt doen. Wil je je familie of vrienden verrassen met lekkere taarten, cakes of koekjes, dan is het nieuwe kookboek van Rutger van de Broek (de eerste winnaar van Heel Holland Bakt) iets voor jou! In het Makkelijke Bakboek vind je recepten van kaneelscones met cranberry's tot tuttifrutticake, van amandelcroissants tot baklava met walnoten en van chocoladesalami tot gemberpannenkoeken. Voor meer titels van kookboeken, kun je terecht op de website van de bibliotheek: www.bzhd.nl

Digicafé

Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.

Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten 

Volg de Bibliotheek ook op Social Media facebook.com/bibliotheekzhd
 

Meer berichten