zondag 12 juli, 2020 15:00
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Autorijschool Succes al 70 jaar een begrip

Middelharnis - Autorijschool Succes van Jaco Breeman uit Middelharnis is al meer dan 70 jaar actief op Goeree-Overflakkee. De praktijklessen volg je er altijd met dezelfde rijinstructeur en in dezelfde auto. Jaco, die lang geleden hovenier was, nam het van zijn moeder over en werkt nu al meer dan 17 jaar met veel plezier als rijinstructeur.

Slagen voor je rijbewijs met Succes

Bij Autorijschool Succes vinden ze kwaliteit en eerlijkheid heel belangrijk. De klant staat centraal. Dat Jaco daar zo'n 50 tot 60 uur per week voor in de auto zit, heeft hij er graag voor over. "Ik vind mijn werk heel leuk. Als je dat niet hebt in dit vak, dan houd je het echt niet vol. Het is ook heel afwisselend, ieder uur of iedere twee uur heb je iemand anders in de auto. Dat contact met verschillende mensen vind ik heel fijn. En je zit lekker droog als het slecht weer is."

Rij-opleiding in Stappen

Wie zijn rijbewijs wil halen, moet daar gemiddeld zo'n 40 lesuren voor uittrekken. Bij Autorijschool Succes werkt Jaco volgens de Rij-opleiding in Stappen (RIS). Via deze leerweg worden er verschillende modules afgehandeld waarbij er vier toetsmomenten zijn. De eerste twee worden door mij afgenomen, de laatste twee worden door een examinator van het CBR afgenomen. "Het voordeel hiervan is dat de leerling al in contact komt met examinatoren van het CBR. Zo gaat de leerling beter voorbereid naar het praktijkexamen." Als een van de weinigen in de regio geeft Jaco ook theorieles. Iedere donderdagavond van de oneven weken kun je daarvoor bij hem terecht. Daarnaast is het mogelijk om de praktijk van het autorijden 'op te frissen'. "Wanneer mensen bijvoorbeeld heel lang niet hebben gereden en wat angstig zijn. Of ouderen mensen die toch willen blijven rijden."

Voldoening

Jaco is iedere keer weer trots als een leerling slaagt voor het rijbewijs. "In het begin kunnen ze nog niets, en als ze dan opgaan voor het examen en slagen, dan geeft dat heel veel voldoening. Daar doe je het dan voor. Ik vind het een uitdaging om iemand met een achterstand toch goed de weg op te krijgen. Het is best een hele verantwoordelijkheid. Je geeft ze iets mee wat ze het hele leven mee moeten nemen.

Rijles nemen?

Bij Succes les je uiteraard in de Flakkeese dorpen: Ooltgensplaat, Achthuizen, Den Bommel, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Stad a/h Haringvliet, Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Herkingen, Melissant, Stellendam, Goedereede, Ouddorp. Maar ook daarbuiten zijn er mogelijkheden. Ook slagen met Succes?

Neem dan een kijkje op de website www.autorijschoolsucces.com

Meer berichten