zondag 20 september, 2020 10:26
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Nieuw boek: Samen

Achtendertig aardige illustratoren, onder wie Quentin Blake, Britta Teckentrup, Ole Könnecke, Rotraut Susanne Berner en Ingrid Godon, schonken ieder een tekening voor in dit inspirerende boek.

De tekeningen laten allerlei manieren zien om aardig te zijn voor elkaar. Dat kan iets kleins zijn: even naar iemand lachen, iemand knuffelen die verdrietig is – maar ook iets groots: nieuwe mensen in je buurt verwelkomen en als iedereen zegt dat het land, de stad, de straat te vol is, durven zeggen: jij bent ook welkom.

'Op dit moment lijkt de wereld meer verdeeld dan ooit, maar ik ben er met hart en ziel van overtuigd dat we door gewoon aardig te zijn – door ons vrijgevig, open en meelevend te tonen – voor onze kinderen een vredige en welvarende wereld kunnen achterlaten.' – Axel Scheffler in het voorwoord van Samen.

Axel Scheffler is een internationaal geliefde en bekroond illustrator. Hij werd wereldberoemd met De Gruffalo en is ambassadeur van de liefdadigheidsorganisatie Three Peas. Een deel van de opbrengst van Samen wordt geschonken aan Three Peas om vluchtelingen te helpen.

Meer berichten