zondag 23 februari, 2020 06:37
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Zorgbouw levert mantelzorgwoningen op maat

Op 10 november is het Dag van de Mantelzorg. Het is belangrijk om daar aandacht aan te schenken, want het komt steeds vaker voor dat we mantelzorg bieden aan iemand in onze omgeving. Niet in de laatste plaats omdat de kwaliteit van de zorg steeds verder onder druk komt te staan. Mensen moeten nu eenmaal langer zelfstandig blijven wonen.

Nieuwerkerk - Wanneer u mantelzorger bent, is het fijn en handig om zo dicht mogelijk bij degene te zijn die u verzorgt. Of die persoon zo dicht mogelijk bij uw eigen huis te hebben. Zorgbouw biedt daarvoor de oplossing. Door het plaatsen van een instapklare mantelzorgwoning, bijvoorbeeld in uw achtertuin, wordt het verlenen van mantelzorg een stuk efficiënter en prettiger. Zorgbouw is ontstaan vanuit een jarenlange samenwerking tussen Arjan Bom (BomBouw) en Izak van Klinken (Van Klinken Afbouw). Zij waren actief op het gebied van allerhande onderhoud- en timmerwerkzaamheden en merketen een toenemende vraag naar het realiseren van mantelzorgwoningen. Ze sloegen de handen ineen en hebben met Zorgbouw een uniek concept opgezet dat specifiek gericht is op het realiseren van maatwerk mantelzorgwoningen.

Voordelen

Het laten bouwen van een mantelzorgwoning biedt veel voordelen. Niet alleen voor de hulpbehoevende, maar ook voor de mantelzorger zelf. Zo zijn er geen Reistijd en –kosten meer. Daarnaast heeft u met een mantelzorgwoning aan huis als mantelzorger meer privacy dan wanneer u de hulpbehoevende bij u in huis zou nemen. En wat ook wel fijn is: De persoon die u verzorgt, heeft zijn eigen ruimte en blijft in zekere mate zelfstandig. Is de mantelzorgwoning niet meer nodig, dan biedt Zorgbouw de terugkoopregeling.

Korte bouwtijd

Arjan Bom van Zorgbouw: "Iedere woning die wij leveren is maatwerk, afgestemd op de persoonlijke situatie. De mantelzorgwoningen worden in onze werkplaats geprefabriceerd en hebben daardoor een korte bouwtijd." Door de ervaring en kennis die Zorgbouw heeft kunnen ze eigenlijk alle specifieke wensen invullen als het gaat om keukens, badkamers, veranda's en meubilair. En duurzaamheid is ook een belangrijk aspect voor het bedrijf. "Door toepassing van warmtepompen en zonnepanelen zijn de mantelzorgwoningen energiezuinig. En wanneer de woning niet meer nodig is, komen we deze demonteren en wordt hij hergebruikt op een andere plek." Geen aparte woning nodig? Zorgbouw helpt ook bij een aanpassing in of aanbouw aan een bestaande woning.

Meer berichten