Eén van de eerste medewerkers van Nij Smellinghe die is gevaccineerd met het vaccin tegen covid-19.
Eén van de eerste medewerkers van Nij Smellinghe die is gevaccineerd met het vaccin tegen covid-19. Foto: Nij Smellinghe

Nu ook bij Nij Smellinghe medewerkers gevaccineerd

Zorg & Welzijn

Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft vandaag vrijdag 8 januari 2021 ook de eerste medewerkers het vaccin tegen covid-19 oftewel corona toegediend. Medewerkers zoals artsen, verpleegkundigen en buddy’s van de Spoedeisende Hulp (SEH), de Intensive Care (IC) en de COVID-afdeling komen als eerste in aanmerking voor het vaccin.

Nij Smellinghe is een voorstander van vaccineren om het coronavirus COVID-19 onder controle te krijgen en om zo de druk op de zorg te verminderen. Ook aanstaande zaterdag en maandag worden collega’s uit de acute zorg gevaccineerd.

Lo, IC-verpleegkundige in opleiding, zegt: Laat dit het begin zijn van een nieuw tijdperk. Daar zijn we allemaal zo aan toe.” Robert, SEH-arts: “Hoe eerder ik me kan beschermen, hoe beter! Als arts op de Spoedeisende Hulp zie ik dagelijks de gevolgen van COVID-19 bij patiënten. En daarom laat ik mij vaccineren.”

Kees, anesthesioloog-intensivist: “Ik vind het vanzelfsprekend om mijzelf te laten vaccineren om zo als onderdeel van de IC-afdeling zorg te kunnen blijven leveren. Dit is de manier om uit deze crisis te komen en om straks weer meer vrijheid te hebben.”

Hard gewerkt om het mogelijk te maken

Op zaterdag 2 januari besloot de overheid dat medewerkers in de acute zorg prioriteit zouden krijgen voor vaccinatie tegen COVID-19. Door het harde werken van vele ziekenhuismedewerkers is dit mogelijk gemaakt. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en maandag 11 januari worden in Nij Smellinghe medewerkers uit de acute zorg gevaccineerd.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 8 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00