Lineke Jansma-de Boer, financieel adviseur
Lineke Jansma-de Boer, financieel adviseur Foto: Jenny Swart fotografie

Een hypotheek voor je droomwoning? Rabobank helpt!

Zakelijk

DRACHTEN - Ook in Drachten hebben huizenkopers last van de krapte op de markt. De enige oplossing? Bouwen, bouwen, bouwen. Daarom heeft gemeente Smallingerland in de wijk Vrijburgh een aantal kavels vrijgegeven. Hier kunnen mensen hun eigen woning op (laten) bouwen. Een hypotheek voor zo’n nieuwbouwhuis, ziet er echter wel wat anders uit dan een hypotheek voor bestaande bouw. Lineke Jansma-de Boer, financieel adviseur bij Rabobank in Drachten neemt ons mee in het traject.

Vrijburgh, een nieuwe wijk in het noorden van Drachten, biedt ruimte om je eigen droomhuis te bouwen. Een unieke mogelijkheid natuurlijk, maar veel mensen maken zich zorgen over de financiering. Zo’n nieuwbouwhuis, kan ik dat wel betalen? Rabobank kijkt graag met je mee!

Lineke Jansma-de Boer is financieel adviseur bij Rabobank en helpt regelmatig mensen die een nieuwbouwhuis willen kopen. Volgens haar is het goed om te weten dat het kopen van een nieuwbouwhuis net even anders werkt dan het kopen van een bestaande woning. Naast de voordelen van het bouwen van een duurzame en energiezuinige woning zul je ook de eerste jaren weinig tot geen onderhoudskosten hebben omdat alles nieuw is. Verder is het goed om te weten dat je bij een nieuwbouwwoning geen overdrachtsbelasting betaalt. De kosten bestaan uit de aankoop van de grond, de bouwkosten van de woning en de hypotheekkosten. Daarnaast moet je ook rekening houden met meerwerk zoals de kosten voor de vloer, keuken of badkamer. Waar kopers van een vrije kavel en/of een nieuwbouwwoning ook mee te maken krijgen, is mogelijk een periode waarin ze dubbele woonlasten hebben: namelijk de kosten van hun huidige huis en de kosten van hun nieuwe huis.

Goed voor het milieu

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de nieuwbouwwereld. Alle nieuwe huizen moeten voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen en de meeste nieuwe huizen zijn inmiddels bijna energieneutraal. Omdat Rabobank kopers die nadenken over duurzaamheid wil ondersteunen, biedt zij een unieke duurzaamheidskorting aan. Koop je een woning met een A++ energielabel, dan geldt er -onder bepaalde voorwaarden- een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente. Wil je nog een stapje verder op het gebied van duurzaamheid, dan kun je een bouwbedrijf met een groenverklaring inschakelen. Hiermee kun je de Rabobank Groenhypotheek aanvragen. Vraag Lineke of haar collega’s van Financieel Advies van de Rabobank naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Waarom Rabobank?

‘Bij het aanvragen van een hypotheek kan er veel op je afkomen. Rabobank helpt je om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een financiering. In een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek maken we eenvoudig een berekening. Waarin wij ons onderscheiden is dat je bij Rabobank kunt rekenen op een persoonlijke adviseur die tijdens het gehele traject naast je staat met raad en daad. Een financieel adviseur die bij je past, daar staat Rabobank voor! De service van Rabobank stopt trouwens niet bij de notaris. Lineke raadt aan om bij elke grote levensgebeurtenis even een (online) afspraak te maken bij de adviseur: ‘Trouwen, scheiden, gezinsuitbreiding of met pensioen, dat kan allemaal invloed hebben op je hypotheek. We kijken met onze klanten mee: een tussentijds gesprek is altijd gratis’.

Wil jij weten wat Rabobank in Drachten voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

Rabobank

Lavendelheide 15, 9202 PD Drachten
tel. 088- 722 66 06 //
www.rabobank.nl

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00