Afbeelding
Foto: gezamenlijke Rabobanken Nederland

Friese Rabobanken doneren 300 bomen aan Staatsbosbeheer

Zakelijk nieuws

In Friesland komen er driehonderd bomen bij vanwege een schenking door de Rabobanken aan Staatsbosbeheer. Voor heel Nederland gaat de schenking om zevenduizend en 624 bomen.

Voor dat aantal bomen is gekozen door de gezamenlijke coöperatieve Rabobanken omdat dit overeen komt met het aantal medewerkers dat landelijk een game over de energietransitie met goed resultaat afrondde. Vanuit de Rabobanken in Friesland leverde dit zo’n driehonderd bomen op.

De donatie is het gevolg van een game

Om Rabobank-medewerkers nog bekender te maken met de energietransitie en hen te inspireren om hieraan bij te dragen, ontwikkelde Rabobank een game waarin medewerkers vrijwillig worden opgeleid tot ambassadeurs van de energietransitie. Aan het einde van de game weten ze wat de energietransitie is en hoe ze klanten kunnen helpen deze transitie te maken. Voor elke afgeronde game is het planten van een boom in het vooruitzicht gesteld. 

In Friesland resulteerde dit in korte tijd tot 300 bomen. Landelijk zorgden de Rabobankmedewerkers voor maar liefst 7.624 bomen. Eind vorige week overhandigde Floor van Workum van Rabobank een cheque aan Harrie Hekhuis van Staatsbosbeheer. 

Bekende en minder bekende boomsoorten worden vanaf februari geplant

Vanaf eind februari gaan in Rheezerveen in de gemeente Hardenberg soorten zoals de beuk, eik, berk, maar ook van minder bekende bomen zoals de fladderiep, zoete kers en zwarte noot de grond in. Het versterken van het Nederlandse bos is een van de manieren voor Rabobank om bij te dragen aan het verminderen van CO2 in de lucht.

Inzetten op versnellen van energietransitie

Als coöperatie wil Rabobank de maatschappij meer brengen dan alleen financiële producten legt directeur energietransitie Floor van Workum van Rabobank uit: “Zo zetten we in op versnelling van de energietransitie door financiering van zonne- en windmolenparken.”

Omlaag brengen van CO2 uitstoot

“Daarnaast is meer groen ontzettend belangrijk: bomen binden forse hoeveelheden CO2, wat bijdraagt aan het omlaag brengen van de totale uitstoot. Het mooie is, we verrijken tegelijkertijd Hardenberg met nieuw bos. Goed voor de bodemkwaliteit en dieren, en niet onbelangrijk: het is gewoon een prachtig gezicht.”

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 19 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 19 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00