Aanbrengen van vloerisolatie in kruipruimte
Aanbrengen van vloerisolatie in kruipruimte Foto: Tonzon

Meer voordeel voor Friesland bij verduurzamen woning

Zakelijk nieuws

Woningisolatie is één van de makkelijkste manieren om energie te besparen. Daarom heeft het kabinet de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis nieuw leven ingeblazen. Sinds 1 januari 2021 is de subsidie op woningisolatie ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Men moet wel aan verschillende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de ISDE.

Meer voordeel voor Friesland

Woningeigenaren en VvE’s in Friesland die hun woning verduurzamen, kunnen een extra tegemoetkoming krijgen bovenop de subsidie die het Rijk verstrekt. Afhankelijk van de gekozen maatregelen, de hoeveelheid maatregelen en de prijs die je ervoor betaalt, zal de tegemoetkoming gemiddeld 10 procent van de investering zijn. De Friese aanvulling op de landelijke subsidie geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2020 tot 31 december 2022, of eerder wanneer blijkt dat het budget op is. Voor alle aanvragen geldt dat de ISDE voorwaarden van RVO van toepassing zijn. Lees meer over de voorwaarden en check of je in aanmerking komt voor de ISDE op de website van RVO. Het aanvragen van deze subsidie doe je ook op www.rvo.nl .

Minder vocht, gezonder leven

Met de revolutionaire isolatiemethode van Tonzon kan men een hogere isolatiewaarde bereiken met minder ruimteverlies. Het vloerisolatiesysteem met de thermoskussens is de beste manier om de warmtestroom naar de kruipruimte te blokkeren. Vloeren worden hiermee warmer en sneller warm, maar houden de warmte ook langer vast. Daarbij stopt de bodemfolie de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem. Dit zorgt voor een schone en droge kruipruimte. Hierdoor komt er minder vocht in huis. Door de warmere vloer en door minder vocht in huis, krijgen schimmels en huisstofmijt veel minder kans. Het resultaat: een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning. Tot slot, blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het NIBE dat Tonzon Vloerisolatie het meest milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem is. 

Kom je niet in aanmerking voor de ISDE? Dan is het nog steeds voordelig om jouw woning te isoleren. De energiebelasting op gas is op 1 januari met 6 procent verhoogd en deze trend zet door. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al snel merken.

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 minuten geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00