Beeld van de coronaproof koninklijke lunch van Hydraloop met het Nederlandse koninklijk huis.
Beeld van de coronaproof koninklijke lunch van Hydraloop met het Nederlandse koninklijk huis. Foto: Hydraloop

Hydraloop met docu op Netflix en op techbeurs CES2021

Zakelijk nieuws

Het Leeuwarder internationaal opererende bedrijf Hydraloop gaat zich volgende week presenteren op de vermaarde internationale beurs Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar het vorig jaar zulke grote ogen gooide. Dat jaar is deze topbeurs vooral online, de aandacht voor deze CES 2021 is desondanks niet minder om. Het hoofdkantoor van Hydraloop is overigens in het Wetsusgebouw op de WaterCampus in Leeuwarden.

CES 2021 is het eerste grote evenement voor consumentenelektronica dat zich in 2021 afspeelt en brengt elk jaar een gigantische hoeveelheid technieuws om het jaar mee van start te gaan. In januari 2020 startte Hydraloop er met de wereldwijde productlancering in Las Vegas op de Consumer Electronics Show, waar het bedrijf vele prijzen won, zoals voor ‘Best of Innovation’ in de categorie ‘Duurzaamheid, Eco-ontwerp en Slimme Energie’ en ‘Best of the Best’.

Dit jaar worden uiteraard de laatste en grootste tech nieuwtjes online getoond bij CES 2021. De meeste van deze evenementen zullen open zijn voor het grote publiek, maar sommige zullen enkel tegen betaling toegankelijk zijn voor de mensen die toegangsticket hebben gekocht voor CES 2021.

Vorig jaar vier internationale prijzen gewonnen

De laatste CES was een ongelooflijke accelerator voor ons bedrijf. Hydraloop won 4 prijzen: Best of Innovation for Sustainability, Eco-design and Smart Energy, Best Start up, Best Sustainable Product en de algemene onderscheiding “BEST OF THE BEST”. Hydraloop stond ook vermeld op TIME’s eerste Best of CES-lijst, als erkenning voor de 25 meest opwindende en creatieve producten. En Newsweek plaatste het Leeuwarder bedrijf in hun top 12 van Best of CES. Sindsdien krijgt Hydraloop wereldwijde media-aandacht.

Organisatie opgeschaald voor Team Hydraloop

Arthur Valkieser, CEO en oprichter Hydraloop en Sabine Stuiver (CMO en medeoprichter Hydraloop) schrijven: “Dit resulteerde in de noodzaak om onze organisatie op te schalen en sneller in te spelen op de groeiende wereldwijde marktvraag. Dat hebben we gedaan door ons team uit te breiden, ons internationale partnernetwerk uit te breiden en nieuwe producten op de markt te brengen - en tegelijkertijd de focus op innovatie te houden.”

Verhuisd naar groter en nieuw kantoor in Leeuwarden

“We zijn verhuisd naar ons nieuwe, grotere hoofdkantoor in Leeuwarden, Nederland, hebben onze productie opgeschaald en zijn volledig gefinancierd met een financiële injectie van de Nederlandse maakindustrie Niverplast en de internationale bank, de Rabobank.”

Koninklijke erkenning en lunch

Hydraloop kreeg ook koninklijke erkenning van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima door zich te onderscheiden voor onze innovatieve technologie; compacte en filterloze interne waterrecyclingproducten.

Hydraloop straks zelfs met internationale acteurs op Netflix

Vanaf half oktober is Hydraloop te zien op Netflix in de waterdocumentaire Brave Blue World. Verteld door Liam Neeson en met acteurs en activisten Matt Damon en Jaden Smith, is de documentaire beschikbaar voor een publiek van 193 miljoen abonnees wereldwijd en beschikbaar in 29 talen.

Presentatie van twee gloednieuwe eigen innovaties

Hydraloop voegt zich dit jaar op de virtuele CES 2021 weer bij de Nederlandse delegatie, onder leiding van Prins Constantijn van Oranje-Nassau (broer van onze Nederlandse Koning) en Mona Keijzer (Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat). Hydraloop presenteert er de wereldwijde productlancering voor twee nieuwe producten: de Hydraloop H600 en de Hydraloop Cascade.

Het fraaie Wetsus-gebouw op WaterCampus Leeuwarden, waar Hydraloop kantoor houdt.
Beeld van de nog uit te komen Netflix-film over Hydraloop en de oplossingen voor de wereldwijde watercrisis.
Eén van de belangrijke producten van Hydraloop waarmee de wereldwijde watercrisis kan worden bestreden.
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 37 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 37 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00