‘Waarom focussen we ons niet meer op het immuunsysteem?’ | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 13:37
Logo rondomvandaag.nl/drachten
<p>Ben Nieuwhuis, acupuncturist:</p>

Ben Nieuwhuis, acupuncturist:

‘Waarom focussen we ons niet meer op het immuunsysteem?’

  Zakelijk

DRACHTEN - In de strijd tegen het coronavirus wordt volop ingezet op een toekomstig vaccin. Pas wanneer we allemaal zijn geënt tegen het nieuwe virus, pas dan kunnen we ons ‘oude’ leven weer oppakken. Wat gek is, stelt Ben Nieuwhuis, is dat we ons niet meer focussen op het immuunsysteem. De eigenaar van een praktijk in acupunctuur en osteopathie in Drachten denkt dat er veel te winnen is op dat gebied.


COVID-19 heeft ons in zijn greep. De ziekenhuizen stromen weer vol, de reguliere zorg wordt afgeschaald. Het nieuwe virus heeft een veel grotere impact op ons zorgsysteem dan wij ooit hadden kunnen inschatten. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een ‘ultiem’ redmiddel, het vaccin. Het is gek dat daar zoveel nadruk op ligt, denkt acupuncturist Ben Nieuwhuis uit Drachten: “In de reguliere zorg wordt er nauwelijks gekeken naar manieren om het immuunsysteem te versterken. Het immuunsysteem beschermt ons tegen virussen, bacteriën, etc en kan dus een hele belangrijke tool zijn om ons te wapenen tegen COVID-19.”

Er zijn meerdere manieren om je immuunsysteem te versterken, vertelt Nieuwhuis, die zijn kennis baseert op de holistische benadering van oosterse geneeskunde: “Goede, verse voeding, kruiden en voldoende drinken zijn heel belangrijk om je immuunsysteem te wapenen, maar naaldzettingen, acupunctuur kunnen ook goed helpen.” Met naalden kan Nieuwhuis energie in het lichaam van de ene plek naar de andere plek sturen: “In je lichaam moet eigenlijk alles in balans zijn. In mijn praktijk zie ik alleen dat dat bij veel mensen een probleem is.” In een intakegesprek onderzoekt Nieuwhuis waar bij zijn patiënt een overvloed aan energie zit, en welk gebied van het lichaam een tekort heeft: “Soms ontstaan er blokkades waardoor bepaalde delen van je lijf minder of geen energie meer krijgen. Met acupunctuur kunnen we die blokkades oplossen en systemen wakker schudden. Zo krijgt je immuunsysteem een boost.”

Benieuwd naar wat Ben Nieuwhuis voor u kan betekenen, neem gerust contact op!
www.acupunctuurnieuwhuis.nl,06-16111006

Meer berichten