Ben Nieuwhuis, acupuncturist:
Ben Nieuwhuis, acupuncturist:

‘Waarom focussen we ons niet meer op het immuunsysteem?’

Zakelijk

DRACHTEN - In de strijd tegen het coronavirus wordt volop ingezet op een toekomstig vaccin. Pas wanneer we allemaal zijn geënt tegen het nieuwe virus, pas dan kunnen we ons ‘oude’ leven weer oppakken. Wat gek is, stelt Ben Nieuwhuis, is dat we ons niet meer focussen op het immuunsysteem. De eigenaar van een praktijk in acupunctuur en osteopathie in Drachten denkt dat er veel te winnen is op dat gebied.

COVID-19 heeft ons in zijn greep. De ziekenhuizen stromen weer vol, de reguliere zorg wordt afgeschaald. Het nieuwe virus heeft een veel grotere impact op ons zorgsysteem dan wij ooit hadden kunnen inschatten. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een ‘ultiem’ redmiddel, het vaccin. Het is gek dat daar zoveel nadruk op ligt, denkt acupuncturist Ben Nieuwhuis uit Drachten: “In de reguliere zorg wordt er nauwelijks gekeken naar manieren om het immuunsysteem te versterken. Het immuunsysteem beschermt ons tegen virussen, bacteriën, etc en kan dus een hele belangrijke tool zijn om ons te wapenen tegen COVID-19.”

Er zijn meerdere manieren om je immuunsysteem te versterken, vertelt Nieuwhuis, die zijn kennis baseert op de holistische benadering van oosterse geneeskunde: “Goede, verse voeding, kruiden en voldoende drinken zijn heel belangrijk om je immuunsysteem te wapenen, maar naaldzettingen, acupunctuur kunnen ook goed helpen.” Met naalden kan Nieuwhuis energie in het lichaam van de ene plek naar de andere plek sturen: “In je lichaam moet eigenlijk alles in balans zijn. In mijn praktijk zie ik alleen dat dat bij veel mensen een probleem is.” In een intakegesprek onderzoekt Nieuwhuis waar bij zijn patiënt een overvloed aan energie zit, en welk gebied van het lichaam een tekort heeft: “Soms ontstaan er blokkades waardoor bepaalde delen van je lijf minder of geen energie meer krijgen. Met acupunctuur kunnen we die blokkades oplossen en systemen wakker schudden. Zo krijgt je immuunsysteem een boost.”

Benieuwd naar wat Ben Nieuwhuis voor u kan betekenen, neem gerust contact op!
www.acupunctuurnieuwhuis.nl,06-16111006

Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 5 minuten geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 5 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 23 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00