Een medewerker van Tonzon installeert TONZON Thermoskussen
Een medewerker van Tonzon installeert TONZON Thermoskussen

TONZON Thermoskussen: Beter isoleren met minder materiaal

Wonen

De nieuwbouwnorm voor het isoleren van de begane grondvloer is Rc = 3,5 m²K/W. Voor vloeren met vloerverwarming is dit onvoldoende. Nieuwe woningen met vloerverwarming verbruiken daardoor al jaren meer energie dan eigenlijk de bedoeling is. Meubels en vloerbedekkingen remmen de afgifte van warmte naar de kamer en duwen zo meer warmte naar beneden. Betere vloerisolatie is cruciaal voor een energiezuinige woning ook wanneer de woning op een andere manier wordt verwarmd. 

Milieu Centraal adviseert bij vloerverwarming minimaal Rc = 5,0 m²K/W toe te passen. Met TONZON Thermoskussens is er maar 2,8 kg aan materiaal nodig met een dikte van 15 cm om een woning van 46 m² te isoleren met Rc = 5,0 m²K/W. Bij andere isolatiematerialen is de dikte van het materiaal, het gewicht en het volume veel hoger om een vloer van 46 m² te isoleren met Rc = 5,0 m²K/W. Zet je dit in een grafiek dan zie je duidelijk dat TONZON Thermoskussens een klasse apart vormen.  

TKI Urban Energy stelt in de Routekaart Na-isolatie:

“Bij een stapsgewijze aanpak heeft het in verband met het risico op schimmel en huisstofmijt de voorkeur om te starten met de vloer, vervolgens de gevel en dan het dak.” Dit betekent dat de 200.000 woningen uit het Klimaatakkoord die versneld verduurzaamd moeten worden, allemaal vloerisolatie moeten krijgen. Daarnaast zouden de woningen die eerder slechts gedeeltelijk zijn aangepakt, ook versneld vloerisolatie moeten krijgen om de gezondheid van het binnenklimaat te verbeteren. Wanneer we hiervoor een inhaalslag maken met 300.000 woningen per jaar komt het totaal op 500.000 woningen vloerisolatie per jaar. Wanneer je dan gewoon isolatiemateriaal gebruikt, heb je 2.000 vrachtwagens per dag nodig om het materiaal bij de woningen af te leveren. Vrachtwagens die broeikasgas, stikstof en fijnstof uitstoten en overlast veroorzaken op snelwegen en in binnensteden. Bij toepassing van TONZON Vloerisolatie heb je deze vrachtwagens niet eens nodig. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft TONZON de productiecapaciteit uitgebreid tot 25 miljoen m² per jaar.   

 Klimaatefficiënt

“Woningisolatie bespaart 40 tot 400 keer zoveel energie als het kost om het materiaal te maken. Zo heb je de productie-energie al in enkele maanden tot 2 jaar terugverdiend”, aldus Milieu Centraal op haar website. Bij TONZON Thermoskussens is deze factor 6.500.

Ga voor meer informatie naar www.tonzon.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 48 minuten geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00