Helaas geen supporters de aankomende wedstrijden in het Cambuur Stadion.
Helaas geen supporters de aankomende wedstrijden in het Cambuur Stadion. Foto: Dijks Fotografie / Anne Waterlander

Eredivisie komende drie weken zonder publiek

Sport

De komende speelrondes (13 en 14) in zowel de Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie worden definitief niet verplaatst en gespeeld zonder publiek. Op verzoek van de clubs is deze mogelijkheid uitvoerig onderzocht door de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, nadat het kabinet bepaalde dat de stadions de komende drie weken leeg moeten blijven om het coronavirus te bestrijden.

Uit het onderzoek is gebleken dat het uitstellen van de wedstrijden praktisch gezien vrijwel onmogelijk is en het bovendien risicovol zou zijn voor de voortgang van de competities, aangezien de ontwikkeling van het coronavirus, en daarmee de lengte van de lockdown, zeer onzeker zijn.

“Uitermate teleurstellend”, zo noemt algemeen directeur Ard de Graaf de uitkomsten van het onderzoek en de eerder al aangekondigde lockdown. “We bagatelliseren de coronaproblematiek zeker niet, maar we hebben als voetballerij aangetoond dat we onze zaken goed voor elkaar hebben en daarmee eerder onderdeel zijn van de oplossing dan van het probleem. Er zijn geen aantoonbare brandhaarden te herleiden naar de voetbalstadions en dat we het enige land in Europa zijn waar geen supporters aanwezig mogen zijn in de stadions, nota bene in de buitenlucht, is wat dat betreft veelzeggend. Dat de overheid niet eens de moeite neemt om aan tafel te gaan met de clubs uit de grootste entertainmentindustrie van het land is misschien nog wel het meest frustrerend.”

“Als SC Cambuur zijn we vanaf het begin af aan voorstander geweest van het verplaatsen van de wedstrijden in deze lockdown. Als volksclub willen we altijd voor onze Twaalfde Man spelen, maar helemaal na de afgelopen twee seizoenen, waarin we al zo geweldig zijn gesteund door onze supporters en sponsoren. Hier hebben we tot het laatst voor gestreden, maar helaas bleek dit niet haalbaar en dat we nu weer in een leeg stadion moeten spelen is een nederlaag voor ons allemaal. Het mag voor zich spreken dat we ons nu, samen met de andere clubs en stakeholders, hard gaan maken voor een zo snel mogelijk terugkeer van de supporters en sponsoren in de stadions.”

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00