Actiefoto van Youri Bottenberg op zijn favoriete hindernis de salto. Hij was de enige die deze moeilijk baan 4x heeft gemaakt
Actiefoto van Youri Bottenberg op zijn favoriete hindernis de salto. Hij was de enige die deze moeilijk baan 4x heeft gemaakt Foto: Minigolf interland

Nederland wint overtuigend van België in Minigolfinterland

Sport

DRACHTEN - Nederland heeft afgelopen zondag alweer de 49e editie gewonnen van de interland tegen België op de minigolfbaan bij de kinderboerderij De Naturij in Drachten.

Zowel bij de dames als bij de heren was de overwinning met groot verschil en na twee ronden van totaal van vier was duidelijk dat Nederland de wedstrijd zou gaan winnen. De dames wonnen alle vier hun ronden, het herenteam won er drie en speelde de laatste ronde gelijk.

De dames van het NL team, dat bestond uit zes speelsters, hadden en totaal van 513 slagen nodig, hetgeen een gemiddelde score per ronde opleverde van 25,6. Wendy Los- van Luijpen uit Rotterdam was bij Nederland de uitblinkster met een score van 99 over vier ronden. Het damesteam van België kwam tot 584 slagen.

De heren van het NL team speelde een gemiddelde van 25,1 per speler en had met 12 spelers een totaal van 1103, waar de Belgen 1175 slagen nodig hadden.

Beste speler van Nederland was Nederlands kampioen Andre van Vliet uit Bilthoven, die de wedstrijd met een gemiddelde rondje van 22 beëindigde. Ook de jonge speler Tim de Boer uit Appelscha kon tevreden terugkijken op zijn interland debuut met een gemiddelde score van 23.

De Drachtsters vader en zoon Huub en Youri Bottenberg speelde een constante wedstrijd. Vader Huub speelde gemiddeld 27,8 en zoon Youri speelde 26 gemiddelde.

De interland werd officieel geopend door vrijwilliger van de Minigolf Club Drachten Geert Jan Tuinstra als ode aan alle vrijwilligers die klaar staan om werkzaamheden te verrichten voor hun club. Geert Jan verving Wiebe Veenstra uit Drachten wegens ziekte. Wiebe was uitverkoren omdat hij veel pionierswerk heeft verricht voor Minigolfend Drachten en heeft mee aan de wieg gestaan van de oprichting van de club in 1983.

Vooraf speelde de band Concordia, uit Drachten, de beide volksliederen. Daarvoor als opwarmer speelden zij speciaal voor de leden van Drachten en de aanwezige supporters uit Friesland het Friese Volkslied.

De Bondsvoorzitters van beide landen gaven een groot compliment aan de Minigolfclub Drachten voor de geweldige ontvangst.

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 19 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur gisteren
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00