Wethouder Felix van Beek en Kim Assen van Sport- en Beweegakkoord Smallingerland.
Wethouder Felix van Beek en Kim Assen van Sport- en Beweegakkoord Smallingerland. Foto: Rob Dijkstra

Sportfonds Smallingerland deze maand gelanceerd

Sport

Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Toch hebben veel inwoners van de gemeente Smallingerland te weinig geld om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Voor kinderen tot 18 jaar bestaat al jaar en dag het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Op donderdag 10 juni is het Sportfonds Smallingerland gelanceerd. Dit fonds neemt de financiële drempel weg voor inwoners vanaf 18 jaar.

Tijdens de lancering hees wethouder Felix van Beek de officiële vlag bij het gemeentehuis. De buurtsportcoaches van Sportbedrijf Drachten gingen samen met Folkert-Hans op zijn muziekfiets door het centrum van Drachten om het Sportfonds Smallingerland onder de aandacht te brengen.

Dit is het pareltje uit het Sportakkoord van Smallingerland.

Het budget voor het Sportfonds Smallingerland komt uit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord Smallingerland. Het Sportakkoord wil iedereen motiveren om te sporten of te bewegen, zeker nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Het uitgelezen moment om Sportfonds Smallingerland te lanceren. Voor alle inwoners van Smallingerland van 18 jaar of ouder die het financieel niet lukt om te sporten, biedt het Sportfonds de helpende hand.

Volgens Kim Assen van het Sport- en Beweegakkoord Smallingerland is een sportfonds voor deze doelgroep broodnodig. “We merken dat er bij de jeugd veel animo is voor het jeugdfonds. Dat geldt eigenlijk voor het Sportfonds net zo. Vanuit deze doelgroep kwam veel vraag over waar ze dan terecht konden.”

Wanneer kom je in aanmerking?

Het is in principe zo dat als je een laag inkomen hebt, uitkering, WW of schuldsanering, dan kom je in aanmerking. “We hebben een budget van 300 euro per jaar per deelnemer beschikbaar, waarbij je dus uiteindelijk kunt sporten bij een sportvereniging naar keuze.”

Op de website www.sportfondssmallingerland.nl kunnen inwoners zich aanmelden. De sportcoaches van het Sportbedrijf zijn aanspreekpunt en gaan met de aanvrager in gesprek. Met dit lokale fonds gaat het geld rechtstreeks naar de inwoners zodat zij zich aan kunnen sluiten bij sportverenigingen binnen de gemeente. De sportverenigingen staan te springen om na alle beperkingen weer (nieuwe) leden te ontvangen.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 15 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00