De Avond4daagse van Smallingerland wordt ook dit jaar gehouden, corona of niet. Met een speciale wandelapp. Het thema dit jaar is 'Superhelden'.
De Avond4daagse van Smallingerland wordt ook dit jaar gehouden, corona of niet. Met een speciale wandelapp. Het thema dit jaar is 'Superhelden'. Foto: Sportbedrijf Drachten

Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met tweede ‘Home Edition’

Sport

DRACHTEN - Avond4daagse Smallingerland gaat door met de tweede editie van de Home Edition, na het succes van vorig jaar. Sportbedrijf Drachten meldt: “Ook als de oude vertrouwde Avond4daagse niet door kan gaan, ben je met de Home Edition verzekerd van veel wandelplezier.”

Sportbedrijf Drachten biedt, in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes, deelnemers de mogelijkheid om de Avond4daagse te lopen via de wandelapp eRoutes. Deze bijzondere editie vindt plaats tussen 29 maart en 30 juni 2021. 

Vier verschillende routes via de app

Deelnemers lopen vier verschillende routes vanaf een eigen gekozen startpunt, bijvoorbeeld vanaf huis. Na aanmelding krijgt de deelnemer toegang tot de eRoutes app en vier verschillende wandelroutes. Hierbij kan worden gekozen uit een 2,5 of 5 of 10 kilometer-route. 

De app houdt de wandeling bij en geeft een seintje als de vier dagen zijn volbracht. Na afloop kunnen de deelnemers de officiële Avond4daagse-medaille ophalen in Drachten. 

Vorig jaar verwachtingen overtroffen

Sportbedrijf Drachten, organisator van de Avond4daagse in Smallingerland, doet weer enthousiast mee met deze tweede Home Edition. “Tijdens de editie van 2020 hebben wij ruim 1.900 mensen op de been gebracht. Dit aantal hadden wij op voorhand niet verwacht! Uiteraard hopen wij het dit jaar weer te overtreffen.”

“Juist in deze tijd is beweging belangrijker dan ooit”, zegt Floran Bathoorn van Sportbedrijf Drachten. “Hiermee hopen wij het jaarlijkse Avond4daagse feestje toch een beetje in stand te kunnen houden, helemaal omdat er al zo veel niet door kan gaan”, vervolgt Bathoorn.

Het thema van dit jaar is Superhelden

Dit jaar wordt een speciaal thema gekoppeld aan de Avond4Daagse Home Edition: Superhelden! Het Sportbedrijf Drachten daagt de deelnemers uit in de mooiste superhelden outfit te lopen. Inschrijven voor de Avond4daagse Home Edition kan via www.sportbedrijf-drachten.nl/avond4daagse. Meedoen kost €6,50 per persoon.

Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00