De eerste selectie van voetbalclub Drachtster Boys, in coronaproof opstelling.
De eerste selectie van voetbalclub Drachtster Boys, in coronaproof opstelling. Foto: Drachtster Boys

Corona of niet: Drachtster Boys is klaar voor volgend seizoen

Sport

DRACHTEN - Voetbalvereniging Drachtster Boys is al volop bezig met het volgende seizoen, de Drachtsters hebben alvast een stevig fundament voor de nieuwe selectie neergezet.

De A-selectie van Drachtster Boys voor het komende seizoen heeft inmiddels een stevige basis gekregen. De achterliggende weken hebben tal van gesprekken plaatsgevonden. Positief is te noemen dat het raamwerk van de huidige selectie ook het komende seizoen in het Drachtster Bos zal zijn te bewonderen. 

Investeren in jonge talentvolle voetballers

De club wil daarnaast verder investeren in jonge talentvolle spelers en deze in toenemende mate mogelijkheden bieden zich te ontwikkelen. Het komende seizoen gaan Maxim Stuij (uit de beloften), Chris Tuinstra en Chris Klooster (uit JO 19-1) deel uitmaken van de A-Selectie van vv Drachtster Boys.

“Het is fantastisch dat we zelf opgeleide spelers en beloften kunnen laten doorstromen naar het eerste elftal. Het beleid van zoveel mogelijk spelers voor de hoofdmacht zelf opleiden begint zijn vruchten af te werpen. Een succes voor alle betrokkenen in de jeugdopleiding” aldus voorzitter Gijs Lokhorst.

De selectie voor volgend seizoen:

De selectie zal naast de drie genoemde talenten in ieder geval bestaan uit Rob Schokker, Sicco Bouwer, Emile Peters (doelman), David van der Schaaf (doelman), Dennis Hoekstra, Anton Vredevoort, Djinn Keegstra, Sander Postma, Lesley van Loon, Harmen Visser, Rudolf Banga, Dave Boonstra, Kasper Dekens, Rik Schuring, Joel Wagenaar, Harm Welfing, Wilco Berghoef, Lesley van Loon en Jan Jacob van der Mei.

Marco Haitjema, Tom Zwart, Jolt Postma en Thymo de Vries zullen geen deel meer uitmaken van de A-Selectie. Eerder is bekend gemaakt dat hoofdtrainer Ommar Jager ook het komende seizoen verantwoordelijk zal zijn voor de hoofdmacht. Fokko Kuilman blijft assistent-trainer en Marcel Stroosma keeperstrainer. Ook elftalleider Rob Rosier en teammanager Jack Renkema blijven deel uitmaken van de staf.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 6 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00