Suzanne Schulting wederom WERELDKAMPIOEN Shorttrack. Na drie van de vier afstanden.
Suzanne Schulting wederom WERELDKAMPIOEN Shorttrack. Na drie van de vier afstanden. Foto: Twitteraccount Suzanne Schulting

Schulting WERELDKAMPIOEN Shorttrack met winst op 1.000 meter

Sport

DORDRECHT - De 23-jarige Suzanne Schulting heeft het algemeen klassement na drie van de vier afstanden al gewonnen bij het WK Shorttrack in Dordrecht. Een megaprestatie. Met haar winst op de 1.000 meter zojuist is ze zowel winnares van het goud op de afstand geworden alsook in het eindklassement. Ze won weer indrukwekkend en alleen de Belgische Desmet kon nog een beetje in haar buurt blijven.

Prolongatie van wereldtitel

De Friezin prolongeert haar wereldtitel en kan straks met de winst op de 3.000 meter geschiedenis schrijven. Want uiteraard zal ze die superfinale over 3.000 meter ook op haar naam willen schrijven. Daarna volgt bovendien nog de finale van de relay-ploeg, om de wereldtitel voor landenteams.

De andere Nederlandse Selma Poutsma finishte als vierde in deze finale. Ze startte sterk als eerste vanaf de start, Suzanne als derde. Eventjes lag Suzanne zelfs vierde, maar een imposante inhaalactie buitenom zorgde ervoor dat de Friezin de koppositie nam. Desmet ging mee als nummer twee met Selma Poutsma op drie en dus het brons. In de laatste bocht voor de finish kwam net nog de Canadese Courtney Sarault voorbij, waardoor Selma net naast het eremetaal greep en het brons toch nog naar Canada ging.

Sjinkie Knegt laatste in B-finale

In zijn B-finale op de 1.00 meter startte Sjinkie Knegt als eerste, dat doet hij vandaag utistekend en is een duidelijke verbetering ten opzicht van gisteren. Aan het vervolg moet nog worden gewerkt. Hij werd ingehaald, zakte naar plaats drie en daarna vier. Bij een inhaalmaneuvre binnendoor raakte hij met zijn schaats net een opponent, raakte in onbalans en kwam in de buitenbaan terecht. Kansloos voor punten schaatste hij rustig de afstand uit. Feit is wel dat hij na zijn blessureleed van de laatste jaren weer terug op het hoogste niveau is.

Helaas voor hem geen enkele individuele finale bij dit WK-weekend. Wel straks nog de finale van de relay, voor landenteams waar Sjinkie en de rest van de Nederlanders kanshebbers zijn voor het goud. Daar zal Sjinkie zich graag laten gelden.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 2 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 8 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 23 apr, 10:00