Afbeelding
Foto: KNSB

Sjinkie Knegt start goed op de WK Shorttrack-zondag

Sport

DORDRECHT - Na een slechte eerste dag bij het WK Shorttrack voor Sjinkie Knegt is hij vandaag op de zondag goed gestart. De Schicht uit Bantega is zojuist in zijn kwartfinale van de 1.000 meter als tweede geëindigd en is door naar de halve finale van de kilometer. De andere twee Nederlanders zijn in hun kwartfinale uitgeschakeld.

Itzhak de Laat zich zich de kaas van het shorttrackbrood eten in zijn kwartfinale. Het leek alsof hij achter de grote Fransman Lepape als tweede dacht te eindigen, maar net in de allerlaatste bocht voor de finish van de 111 meter grote/korte baan kwam de Rus Semen Elistratov binnendoor langszij en pakte de belangrijke tweede plek af waardoor de Leeuwarder Itzhak die in Heerenveen woont zijn plaats in de halve finale zag opgaan in rook. De derde Nederlander Dylan Hogerwerf eindigde in zijn kwartfinale kansloos als vijfde en laatste.

Suzanne Schulting souverein door naar halve finale

Suzanne Schulting ging in haar kwartfinale op de 1.000 meter souverein door naar de halve finale. Met ruime overmacht en bijna zwierend en zwaaiend als een kunstschaatster kon ze et laatste rondje fluitend uitrijden, zo makkelijk ging het. Ze startte als eerste, liet zich eventjes passeren door de andere Nederlandse Xandra Velzeboer en door de Italiaanse Arianna Fontana, maar halverweg versnelde Suzanne magistraal buitenom.

Ze passeerde de twee in één actie en nam daarna de benen, bijna een halve ronde voorsprong leek het wel. Fontana finishte als tweede en Xandra Velzeboer werd met haar derde plek net uitgeschakeld voor de halve finale. De derde Nederlandse Selma Poutsma deed het ook goed in haar kwartfinale. Ze startte sowieso goed, als eerste leidde zij het veld. Ze hield het lange tijd vol, hield het tempo hoog, maar zag in het slot van de strijd twee opponenten haar passeren. Omdat Selma er een snelle wedstrijd van heeft gemaakt, is ze wel als tijdsnelste nummer drie door naar de halve finales die straks gaan beginnen in de ijshal van Dordrecht.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 21 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00