Mark Diemers in actie tegen sc Heerenveen.
Mark Diemers in actie tegen sc Heerenveen. Foto: Feyenoord Media

Leeuwarder Mark Diemers leeft droom bij Feyenoord

Sport

LEEUWARDEN - Het leek allemaal beklonken afgelopen zomer. Leeuwarder Mark Diemers zou bij zijn toenmalige werkgever Fortuna Sittard vertrekken naar FC Groningen. Tot ineens, vanuit onverwachte hoek, Feyenoord zich mengde in de strijd om de talentvolle voetballer. Een topclub is natuurlijk de droom voor iedere profvoetballer in Nederland en dus ook voor de 27-jarige Diemers. In de bloei van zijn carrière is hij momenteel een vaste waarde in de formatie van trainer Dick Advocaat. Reden voor RondOm Vandaag om eens te vragen hoe het met hem gaat. 

Dat het goed gaat met Diemers is een understatement. Hij is het afgelopen jaar vader geworden en mag wekelijks schitteren in het prachtige Rotterdamse stadion De Kuip. Het leven in de havenstad begint te wennen voor de Leeuwarder voetballer.

“Natuurlijk is het fantastisch om voor Feyenoord te spelen. Het is een eer om dit shirt te mogen dragen. Toch went het snel bij de club en moet je vooral zorgen niet te lang in de ‘droom’ te blijven hangen, want uiteindelijk ben ik hier gekomen om mezelf te laten zien en niet met mijn hoofd in de wolken te blijven lopen.”

Talent en hard werken

De uitspraak typeert de gedreven voetballer, want zo is hij al van kinds af aan. Altijd hard werkend en levend voor de sport. Zo traint Diemers in de jeugd, naast zijn reguliere trainingen, met personal trainer Remko van Dijk. Op die manier probeert hij onder meer zijn traptechniek te verbeteren.

Typerend: want hij is altijd bezig het maximale uit zichzelf te halen. Vanuit zijn amateurclub LAC Frisia 1883 maakt hij snel de overstap naar SC Cambuur. Daar groeit hij uit tot één van de grote talenten van de jeugdopleiding.

Dat hij het helemaal tot Feyenoord geschopt heeft, is dan ook een combinatie van zijn gedrevenheid en talent. “Je kunt nog zoveel talent hebben, maar je moet altijd blijven werken om jezelf te verbeteren. Dat doe ik tot op de dag van vandaag. Daarnaast moet je kritisch naar jezelf durven kijken en jezelf blijven uitdagen om een hoger niveau te halen. Dat ik dat bij een club als Feyenoord mag doen, is natuurlijk geweldig.”

Tevreden 

Over zijn eerste periode bij de club is Diemers best tevreden. “Over het algemeen gaat het goed. Tuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar ik ben vooral blij dat ik me in de topwedstrijden heb kunnen laten zien. Dat is voor mijzelf ook een teken dat ik het kan. Daarnaast zijn er ook mindere wedstrijden geweest, waar ik van moet leren. Dus al met al moet ik me blijven ontwikkelen. Gelukkig heb ik goede jongens om me heen en een fantastische werkomgeving die me daarbij helpen.”

Extra verwachtingen

Bij een club als Feyenoord wordt natuurlijk meer verwacht dan bij Fortuna Sittard, waar Diemers wekelijks de uitblinker was. Toch geeft hij aan goed met deze druk om te kunnen gaan. “Je weet dat als je naar een topclub als Feyenoord gaat, mensen kritisch naar je kijken.”

“Dat vind ik ook alleen maar mooi, want de mensen verwachten iets van je. Dat was ook zo bij mijn eerste club SC Cambuur, maar weliswaar in mindere mate. Dat de mensen kritisch zijn vind ik juist positief, want het geeft aan dat ze betrokken zijn en met je meeleven.”

Warme gevoelens

Dat de speler SC Cambuur even benoemt, is geen toeval. Hij heeft nog altijd warme banden met de club. Zo is hij sinds kort supporter geworden van de jeugdopleiding en steunt daarmee de ontwikkeling van zijn oude club.

“Je moet nooit vergeten waar je vandaan komt en wie je daarbij geholpen hebben. Dit is een mooie manier om iets terug te doen voor de club en de jonge spelers.” Diemers is zelf nog regelmatig te vinden in de Friese hoofdstad. Zo bezoekt hij regelmatig zijn vrienden, familie en zijn oude amateurclub LAC Frisia 1883.

Spelen met publiek

Mark Diemers hoopt dit seizoen nog eens voor publiek te mogen spelen. “Ik heb hier als tegenstander wel eens in een volle Kuip gespeeld, dat was al een belevenis. Het lijkt me geweldig als zoveel mensen achter je staan en dan juist voor jou schreeuwen. Maar ik zou al blij zijn als we dit seizoen überhaupt weer met publiek mogen spelen. We gaan het meemaken!”

Mark Diemers in actie tegen AZ.
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 8 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 13 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17