Voorzitter Lucas Dries van Sportstichting Dol Fijn, het vijfjarige paard Fado en initiatiefnemer Hendrik Roorda van Stâl Boppeslach.
Voorzitter Lucas Dries van Sportstichting Dol Fijn, het vijfjarige paard Fado en initiatiefnemer Hendrik Roorda van Stâl Boppeslach. Foto: Hendrik Wijbe Roorda

Sportstichting Dol Fijn krijgt gift van 2.900 euro

Sport

Sportstichting Dol Fijn uit Drachten heeft een gift ontvangen van €2.900 euro van Stâl Boppeslach. De stal heeft de opbrengsten die door het paard Fado bijeen zijn gelopen bij wedstrijden in 2020 aan de sportstichting overhandigd. Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking.

Omdat er vanwege coronaperikelen weinig paardenkoersen zijn geweest, is de 2.900 eurohet een prachtig bedrag dat door dit paard bijeen is gekoerst. Stâl Boppeslach laat haar dravers sowieso uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor het goede doel. Hierdoor maakt zij samen met het team van professionals en vrijwilligers het mogelijk om op sportieve wijze bij te dragen aan de (financiële) doelen van Sportstichting Dol Fijn uit Drachten

In 2021 hoopt Stâl Boppeslach dat de koersen weer volop mogen worden verreden in Nederland. Waardoor Fado mag doen wat hij heel goed kan: hard draven voor het goede doel.

Bij Dol Fijn en de Stâl een passie voor sport en beweging

Stâl Boppeslach heeft in 2020 de verbinding gemaakt met Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Zij organiseert duurzame sportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in Fryslân. Haar leden zijn voornamelijk woonachtig in de provincie, hebben een passie voor sport en zijn graag in beweging. Stâl Boppeslach wil zoveel mogelijk kunnen bijdragen aan de ambities van deze grote groep enthousiaste sportieve leden van Stichting Dol Fijn. 

De wedstrijdkoersen dragen alle elementen die topsport zo fantastisch maakt. Spanning, snelheid, tactiek en talent zijn kenmerkend in de drafpiste. In die ambiance proberen we het verschil te maken voor al die vrijwilligers en sporters die zijn aangesloten bij de Sportstichting uit Drachten. 

De Stâl heeft daarnaast ook nog een ander doel, namelijk: “De eens zo beroemde sport - ooit, buiten het voetbal gerekend volkssport nummer 1 -  heeft flink aan populariteit ingeboet. Onbekend maakt onbemind. We willen de sport ook op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. Dat, in combinatie met de inzet en betrokkenheid voor alle sporters en vrijwilligers van Stichting Dol Fijn maakt het initiatief van Stâl Boppeslach en haar vrijwilligers leuk, sportief en spannend.”

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 6 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00