Afbeelding
Foto: Drachtster Boys

Jan Ypenga 50 jaar spelend lid bij Drachtster Boys

Sport

Voetbalvereniging Drachtster Boys maakt een mooi gebaar naar Jan Ypenga omdat hij al vijftig jaar actief is als voetballer bij de Drachtster club. Hij was speler van het eerste elftal dat in het seizoen 1982/1983 als eerste Noordelijke amateurvereniging ooit de landelijke beker won. Op dit moment, bijna veertig jaar later, voetbalt hij nog in het zesde elftal.

De club maakt graag melding van het heuglijke feit en schrijft: “Dinsdag 1 december was Jan Ypenga 50 jaar spelend lid van voetbalvereniging Drachtster Boys. Een unieke prestatie. Drachtster Boys heeft meerdere leden die langer dan 50 jaar lid zijn, maar Jan is de enige die al die jaren spelend lid geweest is. Voldoende aanleiding dus om bij dit feit stil te staan, ook al voetballen we helaas momenteel even niet.”

“Op dit moment voetbalt Jan in het 6e elftal. Samen met dat elftal en een vertegenwoordiging van het bestuur werd zaterdag 5 december stilgestaan bij deze gebeurtenis. Helaas kon er door corona niet uitgebreid aandacht aan worden besteed, maar zijn teamgenoten en het bestuur vonden het gepast om toch kort aandacht aan dit jubileum te besteden.”

Officieus topscorer aller tijden
“Namens het 6e elftal werd een officieuze bokaal voor topscorer aller tijden aangeboden. Het bestuur heeft een tegel met Jans foto laten maken waardoor hij bij de ingang van het hoofdveld vereeuwigd is. Terugblikkend op zijn lange carrière bij Drachtster Boys vertelde Jan dat het seizoen 1982/1983 voor hem het hoogtepunt was. In dat seizoen wist hij als speler van het 1e elftal de landelijke beker te winnen. Drachtster Boys was de eerste noordelijke vereniging die dat lukte.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 minuten geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00