Archieffoto
Archieffoto Foto: KV Drachten

KV Drachten verliest met duidelijke cijfers

Drachten - In de overgangsklasse A traden de korfballers van KV Drachten / Van der Wiel in eigen huis aan tegen, de huidige nummer 3 op de ranglijst, KV Ritola. Op een doodstil complex aan De Sportlaan werd om 15:30 uur de wedstrijd gestart door scheidsrechter Riejander Deen.

Bij de start van de wedstrijd was duidelijk te zien dat beide ploegen dicht bij elkaar staan op de ranglijst. Een gelijk opgaande eerste twintig minuten zorgde dan ook voor een 6-6 tussenstand. Waarna een zwakke periode volgt van de thuisploeg profiteert Ritola. De aanvallen van de thuisploeg worden rommeliger en de schotzuiverheid van de afgelopen weken was ver te zoeken. Ritola speelde effectief en wist uit te lopen naar een 8-13 ruststand.

Walk-over

In de tweede helft lukte het Drachten niet om zich te revancheren. Het geloof in een overwinning was er al snel weg. Door de toenemende ergernissen en frustraties bij de thuisploeg haalden de Drachtsters nog geen 10% van het normale niveau. De energiek spelende promovendus ging op hun beurt frivool verder en maakte er een werkelijke ‘walk-over’ van. Drachten verliest met 14-25 en zal volgende week de rug moeten rechten uit bij NKC’51 in Nijverdal.

Scores voor Drachten:

Ilse van der Meulen 4, Marc Akkerman 3, Arjen Talsma, Siemen Jan Miedema, Milan Mulder, Dennis de Haan, Doenja Payer, Anouk de Boer, Amarins Visser allen 1

logo KV Drachten
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 7 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 9 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 19 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00