Wedstrijdfoto van een week eerder: thuis tegen De Meeuwen.

Drachtster korfballers succesvol in Oostwold

In de vijfde speelronde van de Overgangsklasse A gingen de korfballers van Drachten/Van der Wiel op bezoek bij de hekkensluiter: OWK uit Oostwold. Het was de gehele wedstrijd stuivertje wisselen. In de laatste minuut is de winst gepakt door de Drachtsters.

In de eerste helft werd er door beide ploegen niet scherp gestart. Dit maakte dat de scores ook redelijk in evenwicht bleven. Vlak voor rust was het toch de thuisploeg die voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong wist te komen. Er werd gerust met 10-8 op het scorebord.

Nu gedeelde derde plek op ranglijst
Drachten begon waar het de eerste helft mee geëindigd was; wisselvallig spelen. Gelukkig voor de Drachtsters kon ook OWK geen hoge ogen gooien. Daardoor bleef de schade, richting het einde van de wedstrijd, beperkt. Op 14-14 kwam Drachten voor het eerst weer op gelijke hoogte. Een spannende slotfase brak aan, waarbij het op een remise driegde uit te draaien. Echter pakte de tactische wissel van coach Daling goed uit. Drachten maakte het zichzelf erg lastig maar wint met 17-18. Door deze overwinning bezet Drachten momenteel een gedeelde derde plek.

Mogelijk volgende wedstrijd met livestream
Aanstaand weekend staat promovendus Ritola op het programma. Voor Drachten 1 telt niks anders dan de winst om zicht te houden op de top van de overgangsklasse. “Helaas wordt er bij deze wedstrijd wegens de corona maatregelen geen publiek toegelaten op ons complex. Er wordt druk gewerkt om een livestream te bewerkstelligen. Hou hiervoor onze socials in de gaten”, meldt de korfbalclub.

Scores voor Drachten tegen OWK:
Marc Akkerman 4, Siemen Jan Miedema 3, Milan Mulder 3, Ilse van der Meulen 3, Arjen Talsma 1, Doenja Payer 1, Anouk de Boer 1, Amarins Visser 1, Alinda Miedema 1

Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 2 uur geleden
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 2 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 8 uur geleden
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 12 uur geleden
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00