Zummit Drachten
Zummit Drachten

ZUMMITT: Uniek fitnessconcept geopend in Drachten

Sport

DRACHTEN - Eindelijk is het zover. Maandenlang werd in het Adverium aan de Lavendelheide in Drachten hard gebouwd aan een spiksplinternieuwe ZUMMITT- fitness arena. Nu is het klaar. In de 1500 m2 is er alle ruimte om veilig te sporten voor een scherpe prijs. Daarnaast kan je met je abonnement onbeperkt sporten, gebruik maken van de allermodernste apparatuur, altijd iemand meenemen én je pasje delen met vrienden en familie. Dit unieke fitnessconcept opent 5 oktober om 7.00 uur haar deuren. 

Of je nou een beginnende sporter bent die graag wat fitter wil worden of een doorgewinterde fitboy of fitgirl bent die elke dag staat te buffelen met de gewichten, iedereen heeft bepaalde eisen wat betreft hun sportplek. Waarschijnlijk wil je genoeg ruimte hebben om al je oefeningen veilig uit te voeren, zeker in tijden van corona. Je wilt ook graag samen met je vrienden of je familie sporten, zonder dat je sportmaatje zich hiervoor moet binden aan een abonnement of dat jij hiervoor extra hoeft te betalen. Natuurlijk wil je ook niet vastzitten aan een beperkt aantal keer sporten in de week en al helemaal niet aan een jaarabonnement die je met geen mogelijkheid kan opzeggen. Daar wil je uiteraard ook niet de hoofdprijs voor betalen, want sporten moet vooral leuk en gezond zijn, niet duur. 

Het zijn allemaal logische eisen die elke sporter herkend, maar tot nu toe was een dergelijk sportabonnement niet te krijgen. Tot ZUMMITT. In 2018 opende ZUMMITT hun eerste vestiging in Almere en sindsdien zijn ze in Nederland niet meer te stoppen. Door goed te luisteren naar wat de sporters nu écht willen ontwikkelden ze een uniek concept. Een abonnement waarmee je onbeperkt mag sporten, waarbij je altijd iemand mee mag nemen en die je mag delen met iedereen. Daarnaast doen ze niet aan dure en ingewikkelde abonnementen. Ze bieden twee abonnementen aan. Met het basisabonnement, waarvoor je maar €14.95 hoeft te betalen, kun je al het bovenstaande maar mag je, als je de pas leent, niet nog een sportmaatje meenemen. Voor een tientje extra kunnen ‘leners’ met het PLUS10-abonnement ook iemand meenemen. 

Nou denk je misschien, daar moet vast een addertje onder het gras zitten. Bij ZUMMITT zeggen ze altijd; wij hebben geen gras en dus zeker geen addertjes. Hun abonnementen zijn simpel en transparant. Je betaalt niets extra’s en kan je abonnement op elk moment beginnen, stopzetten, uitbreiden naar PLUS10 of juist terugschalen naar het basisabonnement. 

ZUMMITT vindt dat iedereen betaalbaar moet kunnen sporten. Daarom hebben ze het ambitieuze plan om in zes jaar 50 clubs in Nederland te openen. Afgelopen jaren hebben ze al meerdere vestigingen mogen open, zo ook eentje in Leeuwarden. Drachten was vanuit daar gezien een logische stap. De vestiging in Drachten wordt met 1500 vierkante meter de grootste tot nu toe. Anderhalve meter afstand houden is in zo’n grote ruimte dus geen probleem. Je abonnement bij ZUMMITT kun je overigens in alle vestigingen gebruiken. Zo kun je de ene dag met je vriend sporten in Drachten en de andere dag met een klas- of werkgenoot in Leeuwarden. 

Ondanks dat de abonnementskosten zo laag zijn bespaart ZUMMITT niet op inrichting. Ze investeren in de nieuwste en modernste apparatuur. Zo kun je op de cardio-apparaten nu gewoon je favoriete Netflix-serie of Youtuber blijven kijken. Waarom zou je nog op de bank blijven zitten? Daarbij zijn de ruimtes licht en ruim en hebben ze ook nagedacht over veiligheid. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat je niet zomaar naar anders sporters kan staren. Zeker voor vrouwen is dat een fijn idee.

De nieuwe vestiging in Drachten opende zijn deuren op 5 oktober, iets later dan gepland. Door corona bleek de planning voor het bouwen en inrichten van de locatie te strak en liep het uit. ZUMMITT heeft zich inmiddels ook al goed voorbereid om helemaal coronaproof te kunnen sporten. Zo hebben ze in hun eigen app een mogelijkheid ontwikkeld om je eigen trainingstijd in te plannen. Via de app selecteer je een tijdslot en geef je aan hoelang en met hoeveel je mensen je gaat sporten. Het programma registreert alle aanvragen en is de gym te vol, dan wordt je gevraagd op een ander moment te sporten. In de app kun je ook zien hoeveel mensen al een plekje hebben gereserveerd in een bepaald tijdslot. Ga je dus liever als het rustig is, dan kun je in één oogopslag zien wat voor jou de beste trainingstijd is. Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer aanpassingen geweest om ervoor te zorgen dat je toekomstige bezoekjes aan ZUMMITT in Drachten zo veilig mogelijk gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan plexiglas bij de balie en extra veel mogelijkheden om de apparaten schoon te maken. Ook wordt er door de medewerkers van ZUMMITT extra hard gewerkt, zodat ze vaker de ruimtes kunnen desinfecteren. 

ZUMMITT vindt dat iedereen het verdient om zich goed in hun vel te voelen. Fit zijn draagt hieraan bij. ZUMMITT is geschikt voor veel verschillende mensen. Denk bijvoorbeeld voor een gezin die graag één abonnement wil delen of aan een studentenhuis die niet elk een eigen abonnement kunnen veroorloven. ZUMMITT biedt een goedkoop alternatief op de sportclubs die jij al kent mét meer mogelijkheden dan je gewend bent. 

Benieuwd geworden naar het concept van ZUMMITT? Bezoek dan de website www.zummitt.com. Op www.zummitt.com/drachten/ kun je je al inschrijven voor de opening in Drachten. Dan kun je gelijk aan de slag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 19 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur gisteren
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00