Kaatsbond geeft tips veilig kaatsen in heet weekend | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
woensdag 23 september, 2020 20:39
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Henk Bootsma, compilatie KNKB

Kaatsbond geeft tips veilig kaatsen in heet weekend

  Sport

Kaatsbond KNKB geeft voor de zekerheid enkele tips voor veilige kaatswedstrijden dit weekend, met de verwachte hitte.

"Met name op vrijdag en zaterdag in Friesland en elders in het land het gehele weekend. Er zullen dit weekend ledenwedstrijden, federatie-/regiowedstrijden en KNKB-wedstrijden georganiseerd worden. Voor het kaatsen onder warme omstandigheden is het verstandig om als vereniging extra maatregelen te nemen voor kaatsers en (indien aanwezig) publiek.

"Gedacht kan worden aan extra water direct aan de zijlijnen, het realiseren van schaduwplekken, extra pauzes gedurende de wedstrijddag, aanpassen van de aanvangstijd waardoor er niet of nagenoeg niet op het heetst van de dag wordt gekaatst."

"In het geval van een KNKB- of regio-/federatiewedstrijd dit graag overleggen met de KNKB zodat aanpassing op de website van de KNKB plaats kan vinden. Voor kaatsers en toeschouwers geldt: drink voldoende, draag dunne kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon, zoek de schaduw op, smeer de huid in met zonnebrandcrème, let extra op mensen in je omgeving die kwetsbaar zijn. We wensen iedereen veel kaatsplezier!"

Meer berichten