Sieben Dewaele
Sieben Dewaele Foto: SC Heerenveen

Heerenveen huurt Dewaele per direct van Anderlecht

Sport

Eredivisie-voetbalclub sc Heerenveen neemt per direct Sieben Dewaele op huurbasis over van Anderlecht. De 21-jarige middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van Paars-Wit, de club waar hij afgelopen seizoen debuteerde en tot de corona-uitbraak vijftien competitiewedstrijden speelde. De Belgisch jeugdinternational sluit meteen aan bij de selectie van trainer Johnny Jansen.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Dewaele naar Fryslân. "We volgen Sieben al geruime tijd. Hij is een goede speler met veel kwaliteit. Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie."

Mooi stadion, warme mensen
Dewaele heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik kijk er heel erg naar uit. Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om ervaring op te doen en progressie te maken. Ik denk dat sc Heerenveen een ideale club is om dit te bereiken. Het is ook een club die graag voetbalt, dat is iets dat ook in mijn speelstijl zit. Mijn indrukken zijn op het eerste gezicht allemaal heel positief: een heel mooi stadion, warme mensen."

Dewaele speelde afgelopen seizoen bij Anderlecht samen met iemand die vorig jaar de omgekeerde weg bewandelde, Michel Vlap. "Hij had al met de trainer van hier gesproken over mij", zegt Dewaele. "Michel heeft heel veel positieve dingen gezegd over Heerenveen, de club en de manier waarop er hier gespeeld wordt. Hij heeft me een mooi overzicht gegeven, zodat ik deze beslissing kon maken."

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 27 minuten geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 21 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00