Contract Joey Veerman is verlengd tot 2024 | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
donderdag 13 augustus, 2020 02:40
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: SC Heerenveen

Contract Joey Veerman is verlengd tot 2024

  Sport


Het contract van profvoetballer Joey Veerman is door sc Heerenveen opengebroken en verlengd. De 21-jarige middenvelder die in 2019 de overstap naar Heerenveen maakte vanuit FC Volendam, zet zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2024 in het Abe Lenstra stadion houdt.

Joey tekende in 2019 een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2022 met een optie voor één jaar. Na zijn eerste seizoen in Fryslân breekt sc Heerenveen het contract van Veerman open om de verbintenis met twee jaar te verlengen, tot medio 2024. Hij kwam in zijn eerste seizoen in Fryslân tot 22 wedstrijden. Daarin was de middenvelder goed voor vier doelpunten en vijf assists. Het leverde hem een uitnodiging op voor Jong Oranje, maar tot een debuut kwam het vanwege een lichte blessure niet.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met het langer vastleggen van Veerman. "Joey heeft een goed eerste seizoen bij ons gehad. Hij is vanuit de eerste divisie bij sc Heerenveen op een hoger niveau gaan spelen, maar paste zich snel aan. We zijn zeer te spreken over zijn ontwikkeling en denken dat hij bij ons nog meer stappen kan maken. Met het openbreken van zijn contract geven wij een duidelijk signaal af. Wij hebben veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van Joey bij sc Heerenveen."

Meer berichten