Honderdjarig SC Heerenveen presenteert nieuwe shirts | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
donderdag 13 augustus, 2020 01:04
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: SC Heerenveen

Honderdjarig SC Heerenveen presenteert nieuwe shirts

  Sport

De nieuwe shirts van het honderdjarige SC Heerenveen zijn maandag 20 juli gepresenteerd. Alle teams van SC Heerenveen voetballen in deze tenues, gebaseerd en geïnspireerd op het rijke verleden. Deze nieuwe thuis- en uitshirts staan symbool voor trots, traditie, trouw, een honderdjarig bestaan. Klassiek, stijlvol. Eenvoud, maar bijzonder.

Onlosmakelijk verbonden met sc Heerenveen zijn de pompeblêden. Op het thuis- en uittenue prijken er zeven, verwijzend naar de middeleeuwse Friese zeelanden waar de Friezen woonden en deze 'hartjes' zijn verdeeld over het shirt zoals in de tijd van Us Abe. Het uitshirt is zwart, met grijze accenten en gouden bedrukkingen. Het jubileumlogo op de borst is – net als op het thuistenue – geborduurd.

Het thuisshirt bestaat uiteraard uit de beroemde blauw-witte banen met de kenmerkende pompeblêden, maar is allesbehalve simpel. Het tricot is samengesteld uit elementen van shirts gedragen tijdens zeven historische momenten. De jubileumshirts bestel je in de Feanstore van de club. Let op: de tenues zijn al te bestellen, maar worden begin september verwacht als gevolg van de coronacrisis.

Meer berichten