zondag 12 juli, 2020 13:40
Logo rondomvandaag.nl/drachten

Veeartsen van Velzen en Schellens strijden op NK Indoor Touwtrekken

  Sport

Op 1 februari vindt het Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken plaats in Wolvega. Janna van Velzen en Jiska Schellens, uit resp. Gorredijk en Heerenveen, maken deel uit van het damesteam uit het noorden van Nederland dat voor de landstitel Indoor Touwtreken gaat strijden. Beide vrouwen zijn dierenarts in Friesland en gaan al voor de derde keer naar het NK touwtrekken.


Vrouwenpower uit het noorden
Het damesteam van Touwtrekvereniging de Watermannen bestaat uit zes vrouwen: Sandra van der Heide (Marknesse), Melanie van der Heide (Marknesse), Jiska Schellens (Heerenveen), Janna van Velzen (Gorredijk), Alies van der Weide (Dedemsvaart) en Grietje Stoker (Wirdum). In wisselende samenstellingen is dit team ook uitgekomen in 2017 (Nederlands kampioen) en 2018 (2e plaats) op het NK. Deze maanden trainen de dames drie keer in de week, om op het NK een goed resultaat neer te kunnen zetten. Een deel van hen is bovendien geselecteerd voor het Nederlands vrouwenteam dat eind februari in Ierland deelneemt aan het Wereld Kampioenschap Touwtrekken.

Kansrijk Jeugdteam
Touwtrekvereniging de Watermannen komt ook uit met een heel goed Jeugdteam. Dit team bestaat uit Rick Uittenbogaard, Nico Uittenbogaard, Timo Uittenbogaard (alle drie uit Oldeholtwolde), Doede Graafsma (Parrega), Melanie van der Heide (Marknesse) en Thomas Bloemenkamp (Holten). Een bijzonder jeugdteam, dat vorig jaar en in 2018 Nederlands kampioen in de jeugdklasse was. Dit jaar hebben ze wel een ander anker: Thomas Bloemenkamp (achterste persoon die aan het touw staat). Een groot deel van dit jeugdteam traint inmiddels ook voor het WK, in het Jeugdselectieteam van Nederland.

Mixklasse
In de mixklasse zal Touwtrekvereniging de Watermannen ook vertegenwoordigd zijn. In deze klasse wordt er touwgetrokken met vier mannen en vier dames. De definitieve samenstelling van dit team zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Vervelende pech voor organisatie
De organisatie is in handen van Touwtrekvereniging de Watermannen uit Oldeholtwolde in samenwerking met de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). Zij zetten deze laatste maand alles op alles voor de organisatie. Dit omdat onlangs veel materialen voor het NK verloren gingen door een grote brand in Oldeholtwolde, waarbij ook de trainingslocatie in vlammen op ging. Het NK Indoor Touwtrekken vindt plaats in het sportcentrum De Steense in Wolvega (gemeente Weststellingwerf) van 9.00-18.00 uur en is gratis te bezoeken. Veertig ploegen uit het hele land nemen deel, waaronder vijf Friese touwtrekverenigingen.

 

Meer berichten