Afbeelding
Foto: Stichting Schuilschuur

Schuilschuur kan worden gerealiseerd dankzij renteloze lening

Samenleving

Stichting De Schuilschuur is al sinds 2017 bezig gelden te verzamelen voor het realiseren van twee appartementen waar mensen die in scheiding liggen tot rust kunnen komen om hun zaken goed af te kunnen handelen. Drie jaar later zijn de laatste loodjes van het bedrag dan eindelijk volledig binnen, dankzij een renteloze lening van vijfduizend euro: geschonken door uitvaartverzorger Iepie Lindeboom uit Drachtstercompagnie. De Schuilschuur zetelt overigens in Oudebildtzijl.

"Het is geweldig nieuws!", schrijft de stichting. Hiermee kunnen we alle resterende klussen afronden die nog moeten worden gedaan. Onze crowdfundingsactie vanaf maart 2020 leverde veel donaties op, waaronder ook enkele grote schenkingen. Ook Stichting Bildtse Belangen stelde ons een flink bedrag beschikbaar. Met dit prachtige aanbod van Iepie Lindeboom zijn de financiën voor het afbouwen van de Schuilschuur helemaal rond. De laatste werkzaamheden kunnen nu in gang worden gezet en we verwachten dat we de eerste bewoners eind dit jaar kunnen verwelkomen."

Tijdelijk en betaalbaar onderdak mensen die in scheiding liggen
Stichting de Schuilschuur stelt zich daarom ten doel om tijdelijk en betaalbaar onderdak te bieden aan mensen die in scheiding liggen. "Hiervoor zijn we bezig twee appartementen te realiseren in het schuurhuis van Neeltje van den Brand in Oudebildtzijl. Wij brengen geld, middelen en vrijwilligers bijeen om de bouw en inrichting van de appartementen voor elkaar te krijgen. Zodra deze klaar zijn, kun je hier vier maanden overbruggen en zoeken naar een structurelere oplossing. Wij hebben inmiddels een goed netwerk opgebouwd dat je misschien kan helpen bij het regelen van zaken en beslommeringen die zich bij een scheiding kunnen voordoen."

Bij problematisch verloop van een scheiding gebeurt het regelmatig dat één van de partijen, soms met kinderen, zonder huis komt te zitten. Dan is het vaak niet ideaal om voor langere tijd bij ouders of vrienden onderdak te hebben. Om rust te vinden te midden van alle stress en emoties werkt een eigen plek vaak beter.

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 minuten geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00