Protestlied van vier Friese musici over Amerika en Donald Trump | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
donderdag 28 januari, 2021 05:47
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Deel van de songtekst.
Deel van de songtekst. (Foto: Raynaud Ritsma en vrienden)

Protestlied van vier Friese musici over Amerika en Donald Trump

  Politiek

Vier Friese musici hebben vannacht een protestlied, gevoelslied, geschreven over de bijzondere situatie momenteel in Amerika, met de bijzondere Donald Trump die zijn verkiezingsnederlaag niet wil erkennen en door wiens oorlogsretoriek een (soort van?) staatsgreep heeft plaatsgevonden waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen..


“Omdat het de laatste tijd lijkt alsof de wereld op z’n kop staat, voelden we de behoefte dit lied te schrijven en vannacht op te nemen”, schrijven ze. Raynaud Ritsma zingt het en de musici zijn Sander de Groot, Dirk-Lennart Hogeveen en Ton Dijkman. “Soms valt alles op z’n plek. Zo treffend, juist nu”, zegt Raynaud. De musici hebben ook de voorgeschiedenis van Amerika op hoofdlijnen in het lied meegenomen. Luister er naar en oordeel zelf. Je kunt het vinden op deze link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1I7PBNmLISeiRIhoZ0djeZiDTOzrmcale5Qm-XFzMCC234gkhTs841LI0&v=HsBOehQcm2E&feature=youtu.be.

Meer berichten