Dankzij subsidie ministerie wordt Sweachsterwei/Gordyksterwei veiliger gemaakt | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Drachten en omstreken
donderdag 28 januari, 2021 07:18
Logo rondomvandaag.nl/drachten
De weg tussen Lippenhuizen en Beetsterzwaag wordt verkeersveiliger gemaakt dankzij subsidie van het ministerie van I&W.
De weg tussen Lippenhuizen en Beetsterzwaag wordt verkeersveiliger gemaakt dankzij subsidie van het ministerie van I&W. (Foto: Google Maps)

Dankzij subsidie ministerie wordt Sweachsterwei/Gordyksterwei veiliger gemaakt

  Politiek

De verkeersveiligheid op de weg tussen Lippenhuizen Gorredijk zal worden verbeterd nu er een subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is binnengekomen bij de gemeente Opsterland. Het ministerie stelt 72.050 euro beschikbaar. De gemeente heeft zelf 100.000 euro voor het aanpakken van de verkeersveiligheid gereserveerd.


De gemeente Opsterland verwoordt het als volgt: “Op 4 november 2019 heeft de raad een amendement aangenomen over de bezuinigingsmaatregel 26 - GVVP Sweachsterwei- / Gordyksterwei (de weg van Lippenhuizen naar Beetsterzwaag, red). Hierin wordt opgedragen dat €100.000 mag worden uitgegeven voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de weg.”

“Daarbij is als voorwaarde gesteld dat Provincie Fryslân een substantieel bedrag als cofinanciering beschikbaar stelt. Omdat een aanvraag bij de Provincie wordt gezien als niet kansrijk is een succesvolle aanvraag ingediend bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Op 30 november 2020 is een subsidie toegekend van €72.050. Aan de motie wordt nu uitvoering gegeven en de gemeenteraad wordt geïnformeerd.

Meer berichten